vasárnap, november 20, 2011

Három

a mai nap NAAAAGY ünnepeltje a három éves Julika...
Igen, egyszer majd írok arról is, hogy vette az ovis kanyarokat meg minden egyébről, csak egy picit pihen a napló, mert sokat dolgozom, készülünk a bazárra (Szonjáék osztályából minden gyereknek kell vinnie 4 kg lisztből készült aprósüteményt, ma 1 kg mézes kalácsot és 1 kg linzert sütöttünk...).

vasárnap, november 13, 2011

péntek, november 11, 2011

Szent Márton

Tegnap este volt Márton-ünnep az oviban, igazi gyertyákkal, gyönyörű lámpásokkal (tavaly talán azért nem gyertyák voltak, mert felmentünk az erdőbe, idén viszont az ovi udvarán volt az ünneplés, gyerekek-sütötte mézes kaláccsal és forró gyerekpunccsal). A képen Julika nézi elbűvölten a gyertyáját, nagyon büszke arra, hogy van saját lámpása.
A nagyobbak itthon rajzoltak is, Bori, Panna Szent Mártont, Szonja pedig lámpás-felvonulást.
Este meggyújtottuk az ágy mellett a lámpásaikat, a kicsik bebújtak az ágyba és elmeséltem nekik a legendát. Utána Juli kért vizet, amikor elkezdett inni, Panna is kért, erre Juli: "Panna itt a poharam, én elfelezem veled a vizemet". Panna ivott belőle egy kicsit, majd megérdezte: "Juli, meghagyjam neked a felét?" :DD. Azt hiszem, az üzenet átment, remélem, minél tovább ki is tart...

szerda, november 09, 2011

A kék-barna manó egyik testvére:)

Amikor a kék manó elkészült, Jacci kérte, hogy a nagyobbik fiának is varrjak egy manót, és amikor ezzel a másik manóval is elkészültem, megkért, hogy a harmadik fiának is varrjak egyet, mert meglátta a képeket és ő is szeretne... aztán megígérte, hogy a többi három gyerekének már nem rendel manókat, mert ők úgyis nagyok hozzá:D.
A harmadik manó aranybarna lesz és csak a jövő héten születik majd:)...

kedd, november 08, 2011

Ősz

gyönyörű november...

péntek, november 04, 2011

Jacci kék-barna babája

Mivel Jacci kordbársony nadrágot szeretett volna, az anyag merevsége miatt kénytelen voltam patentot tenni rá, mert nem lehetett pántot, szóval ez a manó kicsit más, mint a többi, az egyetlen olyan manóm, akinek nem kötözgethetik a gyerekek a nadrágpántját:)