vasárnap, január 02, 2011

egy jó ideje már

nagyon nehezemre esik a blogolás, mert az építkezés, varrás, házimunka és minden egyéb a végletekig kimertett az utóbbi időben, ráadásul novemberben és decemberben olyan nagyon sok bosszúság volt az életünkben, hogy eszembe sem jutott ide írni, pedig szerettem volna képeket feltenni pl. a bazárról (amikor készültek, még az is felmerült bennem, hogy utolsó bazárunk ebben az iskolában, szóval tényleg szerettem volna és mégsem jutottam el idáig).
A másik ok talán, hogy amikor elkeztük írni ezt a blogot, még hajónaplónak indult, nem tudtuk, meddig maradunk Bécsben, megyünk-e más országba, de már elveszett az átutazós élményrögzítés motivációja, főleg amióta ideköltöztünk a házba. Karácsony előtt derült ki, hogy Ali talált új munkát, ez azt jelenti, hogy még maradhatunk a világ legélhetőbb városában.
Nagyon örülünk neki, rengeteg munkánk van a házban, készen lettünk nagyjából a tetőtérrel (a fürdőszoba még nem készült el), igazán rossz érzés lett volna most itt hagyni mindent.
A csajok már nem is érdeklődtek a tetőtér iránt, szerintem nem hitték el, hogy valaha is készen lesz, így teljesen titokban tudtuk befejezni, eszükbe sem jutott, hogy felmenjenek megnézni. Ali 22-én szerelte fel a radiátorokat, 23-án kapcsolta be a fűtést és 24-én, amikor bátyjámék jöttek karácsonyozni, mondták, hogy megnéznék, hogy állunk a tetőtérrel. Hatalmas meglepetés volt mindenkinek, iszonyú boldogság a lányoknak. (bátyjámék is úgy tudták, hogy még nagyon rosszul állunk, ehhez képest már fent is aludtak:).
Bori azt mondta, ez volt élete második legboldogabb napja (az első, amikor Lola megérkezett hozzánk).

A tavalyi év úgy ért véget, hogy karácsonykor tönkrement a számítógépem, ezért nem válaszoltam rengeteg levélre (most Ali gépét használom, csak az én képeimet, adataimat nem látom, remélem, mielőbb tudjuk pótolni).
Az év utolsó napját autómentővel kezdtük, nem bírta a hatéves autó akkumulátora a folyamatos -10 -15 fokot az utcán (meg egyébként is megviselték az elmúlt hetek:D), kihívtuk a segítséget, még 30-án, de olyan túlterheltek voltak a hideg (lemerült aksik) miatt, hogy abban maradtak Alival, hogy csak 31-én reggel jönnek ki és azt ajánlották, hogy gyorsan vegyünk is tőlük egy új aksit. Sajnos kénytelenek voltunk, számítottunk rá, bár most nagyon nem terveztük... Egyébként nagyon pikk-pakk egy ilyen autómentő, felpakolva minden gyors megoldással, nem elég, hogy a ház előtt kicserélik az aksit, még ott az utcán ki is lehet bankkártyával fizetni.
Mellesleg nagyon mulatságos volt, amikor Ali hívta az autómentőt, a szomszéd mondta, hogy a feleségéhez már naponta járnak, aztán jött a harmadik szomszéd is, hogy ha végeztek nálunk, küldjük hozzá őket, mert az ő autója sem indul és mondták neki telefonon, hogy nemsokára jönnek hozzánk. Iszonyú hideg van, persze, ez minket most már hidegen hagy:), sőt végre mi is pihenünk, mindenki élvezi a téli szünetet, Ali délelőtt korizni vitte a nagyokat, délután mind a néggyel (plusz Lolával) elment szánkózni, én rendezgetem a kicsik szobáját, pakolom a varrós dolgaimat, mert holnap a varrószoba is felköltözik a padlásra.
A házas blogra felpakoltunk néhány fényképet a tetőtér jelen állapotáról, ott meg tudjátok nézni, bár ahogy lakják be, szinte naponta változik, egyre otthonosabb lesz.

10 megjegyzés:

Hargitaiék írta...

Boldog újévet nektek! Gondoltuk, hogy sok minden történt, mert itt rég nem volt bejegyzés:)

Juti írta...

Szia, rendszeres zugolvasód vagyok, érdeklődnék hogy a házas blog hol található? Ha zárt lehet-e meghívót kérni, vagy inkább csak családnak, barátoknak van?
Boldog új évet Nektek, Juti

Réka írta...

Kedves Ági!
Nagyon megörültem ennek a bejegyzésnek, mert minden nap idekattintottam, hogy hátha. Én nagyon csodállak azért, hogy négy gyerek mellett ennyi mindenre van időd, és mellette még blogolsz is. Tény, hogy mostanában az elkészült munkáidé/babáidé volt a főszerep, amit egyébként nagyon szerettem nézni, kicsit hiányzott, hogy bejegyzést olvashassak Rólatok is. Nagyon szeretem, amikor a waldorfról írsz. Ugyan az én gyerekeim nem lesznek waldorfosak (mert itt a közelben nincs ilyen intézmény), de nagyon megszerettem a bejegyzéseid alapján ezt a pedagógiát, és nem véletlen, hogy Borka egyik óvónénije waldorfos végzettségű, az ő csoportjába kértem. Értem azt is, hogy úgy érzed, már nem az a blog ez, aminek indult, de szerintem nem lesz unalmasabb attól, hogy nem vetnek a hullámok ide-oda Titeket! Szóval a lényeg, hogy köszönöm az eddigi bejegyzéseidet is, nekem NAGYON sokat jelentettek, és köszönöm azt is, ha olvashatlak majd a jövőben is!
A lányok szobája meg fantasztikus lett! A férjem meglátta a képeket, és azt kérte, hogy vegyek neki egy ilyen házat! ;)
Szép, pihenős napokat kívánok! Szeretettel: Réka

nyagi írta...

Szia Réka, köszönöm:)

nyagi írta...

Juti,
írsz nekem egy levelet a címemre?
agnes_kukac_rongybabak_pont_hu
ági

Szomormama írta...

Kedves Ági!

Mi is hasonló házfelújításban vagyunk, ha nem bánnád, kérhetnénk tőled meghívót a házas blogotokhoz? Nagyon kíváncsi lennék az ötelteitekre!
Természetesen megértem, ha az otthonos blog annyira nem a nagy nyilvánosságnak íródik :)

Ha mégis, akkor kérlek ide küldd: szomormama@yahoo.com az emailcímem

Áldott 2011-et kívánunk Nektek!

Névtelen írta...

Kedves Ági! Látom, sorban kerülnek elő a zugolvasók, én is az vagyok! Ha nem bánod, küldök privátot! Üdv, Rita

tilia írta...

Jaj, de örülök, hogy sikerült maradnotok! Sokat gondoltam rátok az év végén, hogy vajon mi lesz. Én most próbálok egy újabb, ezúttal hosszabb pályázatot megcsinálni és beadni, hogy ősztől újra mehessünk, de annyi munkám van, hogy alig van időm rá, január végén kéne beadni. Nagyon hiányzik Bécs... :-(
Boldog új évet Nektek!
Orsi (tilia)

nyagi írta...

Szia Orsi,
nagyon izgultunk, elég stresszes (nagyon bizonytalan) volt nálunk is az év vége, de minden jóra fordult. Szurkolunk nektek is, hogy legyen időd pályázni és gyertek vissza (és gyertek el hozzánk a sütis tálcátokért:D).
Ági

Hajnalka Nagy írta...

szia Ági,
zugolvasók táborát gyarapítom, s mivel Bécs közelében lakunk tavasz óta, sok minden még érdekesebb számomra! :) írok privátot én is Neked, ha nem nagyon gond s feltennék pár kérdést, amire talán Te tudod a választ. KÖszi előre is, ha válaszolsz majd!
Üdv,
Hajni