szombat, június 19, 2010

TÍZ

éves lett Bori!

nagyon mozgalmas hét van mögöttünk, Ali péntek éjjel megjött Lyonból, szombat délelőtt átmentünk Mecsérre, népzenei fesztiválra (Lola sokat úszott, rengeteg botot dobáló jelentkező akadt a szórakoztatására). Kedden Sopronban voltunk, már ott elkezdtük Ali szüleivel és nagymamájával Bori első nagyon kerek születésnapját ünnepelni, aminek az igazi napja szerdán volt, úgyhogy itthon folytattuk. Péntek délutánra elhívott 10 gyereket, (iskolából jöttek rögtön a tanítás után) és amikor túlvoltunk a zajos, vidám bulin és elment fél nyolckor az utolsó gyerek, mind a hatan (heten, mert Lola is) hullafáradtan dőltünk ki (Szonja amúgy egy másik buliban volt, őt este 7-kor hozta haza a barátnője anyukája).
Egykerekűt kért és kapott a születésnapjára, de egyelőre nem is tudta kipróbálni, mert folyton esett az eső (és egyébként is sokkal nehezebb, mint első ránézésre), most pedig elmentek az erdőbe botokat gyűjteni, mert házépítés epochára házikót kell itthon építenie.

Az osztálytanítótól svájci bicskát kapott egy övre szerelhető tokban, már nagyon várta és rettentően örül neki. Tőlünk kapott még az egykerekűn kívül egy nagyon régi pici bababútort, ami egy igazi nagy kincs, remélem, nagyon tud rá vigyázni.
Varrtam neki egy babát, csak a testet, amit egy szőtt takaróba pólyáltam, arcot, hajat, ruhát majd ő varr neki, kötni, horgolni, kézzel varrni tud, nagyon örült neki, én pedig iszonyú kíváncsi vagyok, milyen baba lesz majd belőle... nagyon várom, hogy "megszülessen".
Egyébként teljesen hihetetlen, hogy 10 éves nagylányunk van.

11 megjegyzés:

Rózsa írta...

Isten éltessen Bori! Sok-sok boldogságot és jó egészséget kívánunk: Kristóf, Endi, Rózsa, Gábor

panka írta...

Nahát, micsoda nagylány már! Isten éltesse, sok szépet, jót kívánok neki!

Zsuzska írta...

Isten éltessen Nagylány!!!

nyagi írta...

Köszönjük szépen, az ünnepelt nevében:)

antalandi írta...

Bori drága Isten éltessen! Ági hihetetlen, hogy már 10 éves lett Bori. Ezen a képen is nagyon emlékeztet rád.

gyöngyi írta...

Kívánok még nagyon sok boldog születésnapot Borikának!
Alikának névnapja alkalmából puszit küldök!

nyagi írta...

Gyöngyi,
átadom, bár februárban volt a névnapja, azért biztos örülni fog;D

Réka írta...

Kedves Ági!
Bár ismeretlenül, de tiszta szívből gratulálunk mi is Bori tizedik születésnapján.
Ugyanakkor szeretnék egy teljesen földhöz ragadt kérdéssel előhozakodni. Ezeket a csodás bababútorokat hol találjátok?
Üdvözlettel: Oroszlán család

gyöngyi írta...

Ezek szerint én évente többször ünneplem Ali névnapját ?!! :D
Az a kép szenzációs -pár blogbejegyzéssel korábban -ami a tónál készült, és a négy csajszi van rajta, mind háttal a kamerának. A többi is -katica és méhecske kerékpáros sisak -de ez különösen.
puszi
mi van a konyha oldallal? Mostanában nem esztek? ;P

nyagi írta...

Kedves Réka,
A bababútorokat a hatalmas fa babaházunkkal együtt mind bécsi bolhapiacokon találtam. Viszonylag gyakran járunk bolhapiacra és mindig babaházak/bútorok után kutatok:)...

Kató írta...

Isten éltesse Borit,
átélem, amit írsz, nálunk nagylány augusztusban 16 (tizenhat) éves lesz, úúúúúúúúúúúúúú. Szerencsére, köszönhetően a full-Waldorfos "inkubátornak", amiben igyekeztünk nevelni, sok területen hátrább van, mint a "sima" 16 évesek. Azért nem egyszerű így sem, de látszik a különbség! Szóval hajrá!