szerda, április 14, 2010

Többen kérdeztétek levélben, hogy van Panna, kihasználom a blogot, itt írom csak le, mert többre most nincs erőm. Jól, nagyjából, amennyire 3 nap nemevés után lehet egy majdnem négyéves gyerek. Tegnapelőtt éjjel szerencsére meglátogatta Írisz sürgősségi gyógymalaca:) és reggel máris gyógyultan ébredt, igaz, egy-két óra alatt nagyon elfáradt (pedig igazából semmit nem csinált, játszott a babaházzal), úgyhogy szó szerint átaludta a délutánt. Este kérte, hogy vigyük vissza a matracát a szobájukba, már a helyén akart aludni. Ma olyan napja volt, mint mindig, nem aludt többet, csak kicsit mintha lassabb lenne és pár kilóval soványabb. Úgy tűnik, a foga is kevésbé mozog, vissza fog állni a helyére.
Mindenki más is teljesen egészséges, nagyon bízom a szerencsénkben.

Jelenleg a legnagyobb bajom az időjárással van: napok óta, amióta hazajöttünk, folyamatosan szakad az eső. Pénteken jönnek Szonja barátai, rögtön, iskola után, ebédre, délutánra, uzsonnára... Úgy terveztem, hogy milyen jót sétálunk majd az erdőben, megyünk a játszótérre, készítünk itthon hajókat, eredetileg fakéregből, botokból szerettem volna, majd a bezártság miatt erről letettem. Meggyőztem magam, hogy a papírhajó is tökéletes lesz, előtte jó vastagon átfestjük viaszkrétákkal a lapokat (hogy jól elteljen az idő), hogy ne ázzon át, bírja a vizet és megyünk a patakhoz hajót eregetni. Hát ennek lőttek. Az előrejelzés szerint nagy szél lesz, rengeteg eső és hideg. Ez azt jelenti, hogy be leszünk zárva a lakásba 12 gyerekkel (sajátokkal együtt). El sem tudom képzelni, mit fogunk csinálni, 5 óra az rengeteg idő és nekem semmi ötletem. Nagyon örülnék vagy a jóidőnek, vagy ha az nem lehet, akkor sok időt és semmi mást nem (még az én nyelvtudásomat se nagyon) igénylő játékoknak:). Persze, még minjdig jobb ezen rágódni, mint azon, hogy mi lenne, ha valaki beteg lenne és le kellene mondanom az egészet...

5 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Szia, ne izgulj, menni fog! Készítsetek fakanálbábot, süssetek kelttésztából csigabigákat, vagy keksztésztából virágoskertet. Tanuljatok be egy táncot - magyar népzenére persze, vagy egy hipp-hoppot. Szerezz a faluból három nyulat -persze kölcsön... Készíthettek papirmasé álarcot - a lufikat most gyorsan készítsd elö, péntekig megszárad. Papirmasé gyöngyöket - tudod, úgy feltekerve!?
Készits kincskeresést - térképpel, akadályokkal, amiket csak együtt lehet legyözni - megtanulandó magyar szavakkal persze...
Jajj, úgy szeretnék segíteni. Hívj fel, úgy egyszerübb: 0664 4488 627
Szeretetttellll: Zsuzskaaaa

grey írta...

Szia,
eszembe jutott két játék, amit szoktak élvezni a gyerekek, lehet ismered is őket...
1. Körbeállnak a gyerekek jó szorosan, becsukják a szemüket, mindenki a kör közepe felé nyújtja a kezét, és megpróbál megfogni két másik kezet (lehet segíteni kicsit a végén). Ha ez megvan, kinyithatják a szemüket, és az a feladat, hogy anélkül, hogy elengednék egymás kezét csomózódjanak ki. Nagyon jó móka, nálunk egy zsúron újra és újra akarták játszani... :-)
2. A másik a klasszikus indián törzsfőnökös: valaki kimegy a szobából a többiek választanak egy "főnököt", visszahívják a hunyót, és abból kell kitalálnia, hogy ki a "főnök", hogy mindenki őt utánozza, persze lehetőleg nem túl feltűnően őt bámulva. A "főnök" pedig vicces mozdulatsorokat, grimaszokat vág.
Ha sikerül kitalálni, a főnőkből hunyó lesz, és megy tovább a játék. Nálunk ezt is imádják! :-)

irisz írta...

Egyszer mi már figyelemmel követhettük, hogy hogyan győzted meg az időjárást egy végig esősnek jósolt hétvégén, hogy mégse essen, szerintem simán elintézed most is. Itt pl. már tegnap délután esőmentes és napos idő van (persze éjszaka nem sütött annyira :) )... én ennek szurkolok!

gyöngyi írta...

juhuhu mindjárt ott van a gyerek falka!! :D és itt süt a nap, nem esik, remélem nálatok is ez a szitu!!

nyagi írta...

köszönöm az ötleteket, mondtak paprikajancsi is meg kincskeresést is a gyerekek a kincskeresős "akadályversenyen":). nemhiába. a Tagesmamik csak tudnak valamit;) és bevetettük volna Grey játékait is, ha lett volna idő, bár biztos megviselt volna az a pár pillanmat, amíg a kezetfogós játékot elmagyarázom értelmesen a gyerekeknek, de megjegyeztem, egyszer ki is próbáljuk, megígértem a csajoknak.