hétfő, április 12, 2010

Az iskolában két hétig tartott a szünet, ebből a másodikat otthon (Magyarországon) töltöttük. Úgy terveztük, hogy csak olvasunk, pihenünk, aztán persze, mint mindig, egészen másképp alakult. Fáradtabbak vagyunk, mint mielőtt elmentünk... Az egy hét szinte egészében Panka körül forgott (na meg azért persze a hét közepe Szonja körül, hiszen ő szülinapos volt). Amikor hétfőn elindultunk itthonról, Pestre mentünk, Panka legjobb felnőtt barátaihoz, amitől nagyon boldog volt. Aztán egy baráti családhoz, majd a nagyihoz, a gyerekek élvezték a rengeteg nyüzsgést, bár kellően elfáradtak és azt hiszem, nem is tudták igazán kipihenni magukat - nekem legalábbis biztosan nem sikerült.
A Szerda vidám volt, szülinapot ünnepeltünk. Csütörtökön reggel Panka elesett, az első foga mozog azóta is. (vajon a helyén marad-e? vajon a csontfog csírája sérülhetett-e?). Pénteken nyűgös volt, de nem különösebben. Betudtuk annak, hogy nem aludt délután. Este lefektettük a gyerekeket, nagyival maradtak otthon, mi Alival elentünk egy órára és amikor hazaértünk, fura szagot éreztem a kisszobában. Panka úgy aludt, hogy mindene csupa hányás volt. Az egész ágy. Felkeltettük, kivittük, megmostuk a haját, lefürdettük, lehúztuk az ágynemjűt, kinyitottuk az ablakokat, visszafektettük. Reggel mindebből semmire nem emlékezett.
Reggel evett egy ropikenyeret, később kihányta. Aztán azt mondta, jól van, mehetünk Ali szüleihez Bajára, de útközben megint hányt, Baján megint. Ügyelet. Vírus, diéta, pihenés.
Ha egy korty vizet ivott, azt is kihányta. Nagyon gyenge volt, de nem sírt, nem panaszkodott egyszer sem. Az autóban volt nála egy fél literes tejfölös doboz, abba hányt. Éjjel már tudott inni és onnantól szerencsére egyszer sem hányt. Vasárnap mentünk Szőregre szavazni, két barátunknál is született a közelmúltban kisbaba, de nem nézhették így meg a csajok, bármennyire is készültek rá, viszont megnéztük a gyönyörű udvarunkat (Lola végtelenül boldog volt a szép zöld kertben és én örültem a szép kertnek).
Hazafelé az autóban már lázas volt. Azóta is lázas, enni csak egy-egy falatot, alig, inni kortyonként, nagyjából talán eleget iszik de legalább nem hány. A doktornő szerint 2-3 nap a lappangás és felkészülhetünk a többiek megbetegedésére is, remélem, megússzák, megússzuk.
Szonja péntekre várja 8 barátját, hogy megünnepeljük a 8. szülinapját...

Fura egyébként, hogy ha jól emlékszünk, még soha, egyetlen gyerekünknek sem volt ilyen vírusos, hányásos baja. Egész télen egyikőjük sem volt beteg, boldog voltam, hogy megúsztuk, aztán most izgulhatok, hogy ne kapja el senki (meg lehet egyáltalán úszni egy ilyen brutál vírust?) és persze mellette még a foga miatt is izgulunk. Keresnünk kell egy gyerekfogorvost is Sopronban.

Azt hiszem, mostanában nem fogok varrni.

7 megjegyzés:

Alma írta...

Kedves Nyagi, sokszor nézegettem a babáidat az oldaladon, s most a blogodra is eljutottam. Most olvasom, hogy lányod foga mozog, mert elesett. Nem tudom mennyire mozog, de az én lányomnak is hasonló története volt, s akkor én - mivel homeopátiázom őket, nem tudom, hogy mennyire ismered ezeket a szereket - de a Hypericumot ajánlanám, az védi a fogideget, s segít megtartani a fogat. Hátha még nem késő. Nem tudom merre laktok, de ahogy írod Sopron közel van, s ott biztos van homeopátiás gyógysertár, de ott van Eisenstadt is. Remélem sikerül. Drukkolok. Ha kérdésed van, írj: almasy.katalin@egyszervolt.hu címre. Köszi és jó egészséget. Kata

grey írta...

Jobbulást Pankának!
És drukkolok, hogy a többiek ne kapják el! Nálunk már járt úgy vírus, hogy nem adták tovább egymásnak... hátha :-)

nyagi írta...

Szia Kata:) nagyon köszönöm a tippet! Túl későn láttam, de holnap utánanézek. Az az egy mázlink van ezzel a betegséggel, hogy nem harap, nem rág, mert nem eszik - gondolom, ez legalább a fogának jó...

Grey, ugye? remélem, nem kapják el... köszönjük a drukkot:)

Névtelen írta...

Esetleg oscillococcium, mint ami vírusra való, és mindenkinek megelőzésképpen? Rajtunk átment a télen, de hát istenem, túl vagyunk ezen is! Jó volt látni benneteket, és nagy kitüntetés számomra Szonja szülinapja. A medvehagyma isteni! Puszi:ancsa

antalandi írta...

Ágnes gyógyulást segítő energiékat küldök nektek. Biztosan vírusa válogatja, de szerintem sem szükséges, hogy a többiek is elkapják. puszi: Andi

apridinka írta...

Szia! Én is sokat gyönyörködöm a babáidban, és a lányaidban.A fogával nincs teendő, vissza fog szilárdulni csak pár hétig ne harapjon rá,és ne mozgassa magának.Ha fájlalná a továbbiakban elviheted fogorvoshoz , ha nincs panasza nem kell abajgatni.Estleg elszürkül a foga, akkor azt jelenti hogy elhalt a tejfog, de teendő akkor sincs vele, amíg nincs panasza.
Jobbulást!K.

nyagi írta...

Szia Apridinka,
köszönöm a tanácsot:) sajnos igazad lett, Panna foga ma reggelre láthatóan elkezdett szürkülni. Harapni nem harap azóta vele, fájlalni egyáltalán nem szokta, eleinte néha fogmosáskor mondta, hogy nem fáj, de érzi - most már pár napja nem is érzékeny...

Kicsit elszomorodtam, nem is gondoltam volna, hogy ennyire komoly esés volt (se nem csorbult a foga, se nem vérzett a szája).
Remélem, több mondanivalóm a témában nem lesz:), mert egyébként meg úgy tűnik, mintha visszaállt volna a helyére...