vasárnap, március 07, 2010

Mostanában

kevesebb időt töltök a konyhában (sajnos) és a számítógép mellett (szerencsére), viszont rengeteget varrok, ahogyan ez gondolom, látszik is. Most sem futja többre az erőmből, csak arra, hogy feltegyem a fényképet a héten készült babáról és manóról, mert bár már mindketten villámgyorsan haza is találtak, szeretem, hogy itt hetente megvannak a babákról a fotók, mert a honlapot lusta vagyok gyakran frissítgetni, az sokkal stabilabb, mint ez a blog (bár nagyon szeretném azt is rendbetenni végre). A piactérre ugyan hetente sok fotót felteszek, de ott azok mindig eltűnnek, hogy helyet adjanak az újabbaknak...

Annyira jó, hogy ilyen türelmes velem az egész családom, hogy ennyit tudok varrni... Ali főzött a hétvégén, a csajok tegnap hárman egész nap a régi főbérlőnknél voltak, üres volt a ház, de hétközben is sokszor kötök, horgolok benn a szobájukban, vagy varrok itt a gép mellett, amíg ők játszanak. Ilyenkor többször jut eszembe, hogy micsoda mázli, hogy mind lányok, mert ugyanazok a játékok kötik le őket. Leginkább a babaház, ott kuporognak órákig és játszanak, vagy rajzolnak, vagy matricákat csere-berélnek (vagy veszekszenek persze:)... Ja, és persze szerintem az is jó, hogy közös szobájuk van, mert így a kicsik sem rekednek ki a játékokból. Bori sokat olvas a kisebbeknek (gyönyörűen, folyékonyan, hibátlanul olvas), szóval gyakran találok magamnak időt a kézimunkára, bár leginkább akkor tudok kedvemre varrni, amikor este lefekszenek a csajok, Ali meg elmegy kutyát sétáltani.

A lányokkal naponta kétszer megyünk sétálni a kutyával, délelőtt a kicsikkel, délután mindannyian, Juli csak a babakocsiban, kint a levegőn alszik napközben, de akkor minimum 2-3 órát. Na jó, előfordul, ha hideg van, délután csak Bori és Szonja viszik el Lolát, mi nem megyünk, meg persze ritkán az is, hogy csak kint az udvaron játszanak vele, meg még ritkábban az is, hogy Lola csak egyedül játszik az udvaron. Pannával minden délelőtt megnézzük a pataknál a vadkacsákat, egyetlen vadkacsapár, nagyon helyesek, Panka órákig tudná nézni őket, Lola persze közben majd' megőrül:).
Ahogy a képeken is látszik, itt megint hó van, bár a csajok azt mondták, hogy elég volt, nem akarnak már szánkózni, tavaszt szeretnének. Egyet értek... én is nagyon várom, hogy ne kelljen hosszú percekig öltözködni, öltöztetni, bugyolálni, amikor elindulunk sétálni és saras, vizes, havas csizmát, ázott koszos kutyatappancsokat törölgetni, amikor megjövünk...

Szóval a héten készült egy rózsaszín ruhás nagybaba és egy igazán zöld kismanó zöldalmás nadrágban (nagyon szeretem a zöldet, ha nem derült volna ki eddig:).
Rengeteg havas fotó van róluk a honlapon.


4 megjegyzés:

Hargitaiék írta...

Tavasszal majd sáros kutyatappancsokat kell törölgetni :)

Réka írta...

Olyan gyönyörűeket készítesz mostanában, csak ámulok-bámulok, de sajnos mindig lecsúszok róluk, mert vasárnap délután vagyok csak gépközelben.Addigra már elfogy minden, és az ujjak még épp nincsenek fenn, de majdcsak lesz nekünk is nagybabánk! ;)
Réka

Réka írta...

Upsz! Nem ujjakat, hanem újakat szerettem volna írni...

nyagi írta...

Réka,
köszönöm:)
Igen, vasárnap este 8 körül szoktam feltölteni a képeket és eddig olyan szerencséjük volt a babáknak, hogy mindig gyorsan hazataláltak.
Ezen a héten nem teszek fel babát, de a jövő héten szeretnék és ha gondolod, egy levelet szívesen küldök akkor, amikor készülnek babák. Illetve ha az időpont nem számít, akár szívesen meg is varrom nektek azt a nagybabát valamikor:).