szerda, december 09, 2009

KINCSEIK...

Borinak van (most) a legtöbb (talán ez így is van rendjén, ő a legnagyobb): egy könyv, egy lúdtoll és egy kis üveg tinta.


A Mikulás olvasókönyvet hozott nekik szép nagy könyv, kevés, nem színes, de szép képpel, versekkel, mesékkel... Ez az első "igazi" olvasókönyvük, az előzőt az osztálytanító szerkesztette, egy szülő nyomtatta, fűzte össze és a gyerekek maguk illusztrálták.

Ebben az új, kifejezetten waldorfos diákoknak készült könyvben még gót betűs történet is van, ami azért érdekes, mert most épp gót betűket tanulnak. Kaptak lúdtollat egy üveg tintával, azzal írnak. A gyerekek még nem tudják, de a szülők már igen, hogy hamarosan egy-egy gyönyörű töltőtollat is kapnak majd az osztálytanítótól...

Szonja legnagyobb kincse ez a saját készítésű ugrókötél: ma készült el vele és még csak ki sem próbálta az iskolaudvaron, nehogy koszosan kelljen nekünk megmutatnia.


Juli kincse ez a gyapjúlabda, Bori kötötte neki, még régebben, de mostanában lett nagy kedvenc: gurítja, dobálja és nagyon teszik neki, ahogy forognak rajta a színek...
Jó látni, hogy a kislányomnak a nagylányom készítette az egyik kedves játékát.


Pannának sok-sok kincse van, "legnagyobb"-ról most épp nem tudok:), de ha lesz ilyen, majd írok róla;)...

4 megjegyzés:

Rózsa írta...

Sziasztok!
Jó látni, hogy vannak dolgok amik nem változnak. Nálatok (bármikor nézek is be ide), béke van és nyugalom.
Az ahogy Bori ír a lúdtollal elképesztő. Nagyon szépek a munkái egyébként is, de ilyen tollal én valószínüleg csak pacákat tudnék készíteni. Szonja is nagyon kitartó, mert az ugrókötél igazán klassz lett.
Sok puszi nektek: Rózsa

nyagi írta...

Rózsa,
persze, mert ha nincs béke és nyugalom, akkor nekem nincs időm/erőm/kedvem blogot írni:D
(lehet, hogy mostanában ezért írok ilyen keveset?)
puszi!
ági

Marton-Horváth Kriszti írta...

Szia Ági!

Kérdezhetek priviben az iskoláról (személyes tapasztalok érdekelnének)?

Előre is köszi!

Üdv, Kriszti

nyagi írta...

Szia Kriszti,
persze! igyekszem válaszolni...
ági