csütörtök, november 05, 2009

Hogy mit csinálunk mostanában? Nem, nem tologatok bútorokat, nem ürítgetem a dobozokat, nem varrom meg azokat a fránya függönyöket (pedig hiányoznak) és nem rendszerezem a szekrényeket. Nem tervezgetek, nem álmodozom, nem takarítok, még a monarchia-korabeli gyönyörű vaskályhát sem takarítottam le, amit Ali nyáron vett egy régiségboltban és a héten kérte a szállítást. Szóval elegem lett a turbó költözködésből, rengeteg doboz rekedt a padláson szerintem minimum tavaszig, de hideg van, nem megyek fel értük, jobban elférnek ott, mint itt.
Helyette sétálunk nagyokat délelőtt a kicsikkel meg Lolával, délután mind a hatan (a csajokkal + kutyával). Fantasztikus ez a tiszta levegő, a bécsi erdő, amit naponta meghódítunk. A forrás, amiből Lola minden nap iszik és aminek a vizében boldogan, extázisban fürdik (nem véletlenül van úszóhártya a retrieverek ujjai között:). Mi ebben a hidegben már nem iszunk belőle (a linket érdemes megnézni, szerintem nagyon szép).
Aztán persze főzünk, én varrok, kizárólag a bazárra, csak mert ehhez van kedvem. Jól esik a sok pakolás után a nyugodt varrogatás (már teljesen nyugodt tudok lenni annak ellenére, hogy a pakolással nem végeztem még).
A csajok közben...
Bori olvas, olvas, olvas.
Az iskolával holnap mennek őszi búzát vetni, imádja ezt a gazdaságba-járást.
Szonja megkapta az első olvasókönyvét. Igazi, nyomtatott, nem az osztálytanító szerkesztette, mint annak idején Boriéknak.
Panka ügyes, csakis egyedül öltözik, vetkőzik, hatalmasakat alszik délutánonként és egyre többet rajzol.
Juli... lépked és mászik fel mindenre. folyton a széken áll. Ma reggel lett egy lila folt az arcán, vérzett az orra és pár napja leesett a körme a bal gyűrűs ujjáról - valószínűleg egy fiók lehet benne a ludas, de egyikőnk sem hallott extra sírást, csak azt vettem észre, hogy csúnya a körme. Nem fekete vagy lila volt, hanem fehér és szépen elvált az ujjacskától. Őt egyáltalán nem zavarta.
Szóval ő is jól van, nagyon bátor (vakmerő) és ő is sokat alszik, hogy örüljek. Délelőtt is, délután is 2 órát kint, babakocsiban. Éjjel viszont röbbször ellenőrzi, hogy megvagyok-e még:)...

3 megjegyzés:

irisz írta...

szerintem ez így nagyon jó, most gyűjtesz egy csomó energiát a varrással, és tavasszal jóval hatékonyabban megy majd a kipakolás, addigra már a kíváncsiság is motivál, h. vajon melyik dobozban mi minden is lehet. :)

Rózsa írta...

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy visszaköltözött hozzátok a nyugalom és a béke. Az biztos, hogy a pakolás és a dobozolás megvár, kár miatta izgulni. Egyébként érdekes, hogy két év alatt mennyi holmit összegyűjt az ember. Mi az esküvőnk óta az 5. helyen lakunk, de mindig megdöbbentem dobozoláskor, hogy hol volt eddig az a rengeteg holmink, amit alig győzök elpakolni?
Gyönyörű helyen laktok, ez már több bejegyzéseden látszott. A házról is teszel fel valamikor képet? Sok puszi nektek: Rózsa

Névtelen írta...

Ha nem hiányzik, ami a dobozban van, akkor fölösleges is lenne kipakolni, nyugodtan ott maradhat :) Az őszi búza vetéséhez kicsit késő van, bár állítólag még a hó alatt is képes kikelni