csütörtök, július 09, 2009

Lassan egy hete megkapták a lányok a bizonyítványt és én megint megállapítottam, hogy szeretem nagyon az évvégi szöveges értékeléseket, mert egy kicsit sem érdekel, hogy a gyerekeim egy adott skálán relatíve hogyan teljesítenek az iskolában, de arra nagyon is kíváncsi vagyok, hogy hogyan viselkednek, önmagukhoz képest milyen a teljesítményük.
Úgy érzem, mindkettőjük hozta a maximumot (ha van ilyen), sem többet sem kevesebbet annál, amit mi gondolunk. Ami nagyon nagy öröm számomra, hogy mindkettőjük bizonyítványában szerepel, hogy bármikor, bárkinek, akinek szüksége van rá, azonnal segítenek, lehet rájuk számítani, vagyis szociálisan igen érzékenyek.
Bori természetéből adódóan hajlamos lenne arra, hogy egyfajta outsider szerepet vállaljon magára, de talán a remek közösség ezt nem teszi lehetővé - szerves része, aktív tagja az osztálynak, amit a tanító már mondott is nekünk, hogy hiányozna nagyon az egészből, ha elmennénk innen.
A kézimunkatanár nagyon negdícsérte, ügyes, gondosan megtervezi előre a színeket, alapos és hatékony munkát végez, segít azoknak, akik lassabban haladnak. Nagyon szépen ír és olvas annak ellenére, hogy nem az anyanyelvén teszi, nem okoz neki gondot a nyelv váltogatása, remekül lehet vele együtt dolgozni, két szaktanár külön megemlíti, hogy sokat mosolyog és kivétel nélkül mindenki írja, hogy nagyon érdeklődő és nyitott (örülök neki, hogy senki nem látja zárkózottnak, mint tavaly). Szóval igazán büszke lehet magára, nagyon szépeket ír mindenki róla.
A bizonytványverse meglepően hosszú és nem meglepően szép, Noéról szól.

A bizonyítványában leírtak alapján Szonja nagyon szeret mesélni, nagyon szereti az tanítás interaktív részeit, élvezi a ritmusos részeket de esetében felmerül a tanítóban, hogy nem ért mindent a hosszabb, NEM interaktív részeknél, mert képtelen nyugton ülni. mocorog, forgolódik, talán el is kalandozik. Nem meglepő, mindig is ilyen volt, sosem bír nyugton ülni a hosszabb mesék alatt (szeintem nem nem érti, csak sajnos unja, de nem tudom, mindenestre, ha én mesélek neki, ugyanilyen). Az elsők között fejezi be a tízórait és elsők között rohan az udvarra, ahol csak szaladgál, ugrándozik, sosem ül le és sosem fárad el.
A kézimunkával ő persze nem olyan türelmes, könnyebben feladja, nehezen veszi fel újra, viszont euritmián nagyon ügyes és főleg, ami fontos, hogy nagyon szeretik az osztályban. A tanító szerint kiválóan zárta az első iskolai évet.
Vele is nagyon elégedett vagyok, ő sosem lesz csendes és nyugodt, meg persze még véleltlenül sem kell annak lennie, viszont erős, gyors és ügyes.
Az ő verse rövid és dinamikus.
*
A bizonyítványban van egy levél, ami csak a szülőknek szól, nem gyerekfüleknek-szemeknek való, ebben szerepelnek a fenti jellemzések is, ezért aki elolvasta, ne mondja el a csajoknak. ez a tanítók kérése.
A verset mindenkinek egy osztályfényképes színes papírba tették a tanítók, a papír színe pedig megegyezik az adott osztály termének a színével.
A több oldalas jellemzéseket és a verseket minden tanár kézzel írta, ami szerintem elég nagy munka részükről és nagyon szép emlék lesz később a gyerekeknek.

A nyári szünet Pankának, Julinak örömére jól indul, Bori és Szonja sokat veszekszenek egymással, én mindig elhatározom, hogy nagy türelemmel nem veszek erről tudomást, de ez nem szokott sikerülni...
Egyébként sok-sok változást hoz ez a nyár, de valahogy még nincs időm, kedvem leírni, majd hamarosan.

5 megjegyzés:

Aliz írta...

Szia! Gratulálok a lányok bizijéhez. Bár mióta babát kaptunk tőled nem írtam, de szoktam olvasni a blogot. ;) Egy apró kérdésem lenne csak az iskoláról. Nálatok nem mindent az oszt.tanító tanít? Mi még "csak" ovisok vagyunk de ha jól tudom a pilisszentlászlói iskolában majdnem mindent az oszt.tanító tanít.
És még annyi (ami nem ide illik, bocs), hogy Via 2. szülinapjára hozzáfogtam egy manó varrásához. Még kb. a felénél tartok. Nagyon izgulok, mert ez az első ilyen amit csinálok és szeretném ha jól sikerülne, ráadásul varrni sem szoktam. De bár Via nagyon nagyon szereti a babát amit varrtál neki, szeretnék egyet neki saját szívből, saját kézzel varrni. Majd kiderül milyen lesz...
Szép nyarat! Alíz

nyagi írta...

Szia Aliz,
ez nagyon jó!!!!! Ha valahol megakadsz a varrás közben, írjál nyugodtan levelet, amit tudok, távsegítek nagyon szívesen!

Mielőtt Bori elkezdte az iskolát, azt hittem, csak egy tanár van, vele furulyáznak, kézimunkáznak, stb... kicsit csalódtam, amikor megtudtam, hogy nem így van, de mivel mindegyik tanárt külön-külön szeretm, már megbarátkoztam ezzel:).
A főoktatás az osztálytanító feladata nyolcadikig (előfordulhat, hogy kér szaktanári segítséget egy-egy órához, gondolom, inkább felső tagozatban).
Az angolt is ő tanítja nálunk (elsőben az elsős tanító, másodikban a másodikos).
Van külön euritmia tanár, egy anyanyelvi orosztanár és egy kézimunka tanár (de nem tudom, más iskolákban is ennyire fel van-e szabdalva...).

gemelcsi írta...

szia Ági!

Tudom nem vagy híve a díjaknak, játékoknak, de ne haragudj nem bírtalak kihagyni (nézz be hozzám)

gemelcsi

Zsuzska írta...

Szia, annyira jól összefoglaltad ezt az egészet, gratula. Büszke is lehetsz a lányokra - akik döbbenetesen hasonlítanak az én két nagyomra. Mintha róluk írtál volna!!! Vicces.
A veszekedés nálunk is nagyon megy mióta nem kötik le öket az iskolai dolgok, igyekszem én sem észrevenni. Szintén nem nagy sikerrel... Hm. További szép nyarat!!

disa írta...

A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片