kedd, június 16, 2009
Nagyon szép volt Bori kilencedik születésnapja, bár meglehetősen hosszú is, mert tegnap éjjel egykor lett kész a torta:). Örült a drótos babáknak, örült a karórának (ez volt a kérése, bár nem tudta, hogy megkapja-e) és örült a Szabó Magda könyvnek is. Tőlünk is kapott egy kis könyvet, amiben leírtuk neki, hogyan érkezett a világra - természetesen nem racionalista születéstörténetet, hanem egy (szerintem) szép mesét, amelynek az alapja az, amit a waldorf óvónénik is mesélnek a szülinapos gyerekeknek, de mivel Bori már tud olvasni, így kapta tőlünk, leírva.


Alival az iskolába vitt 36 muffinon kívül tegnap este nagyon klassz tojásmentes tortát sütöttünk (recept a receptesben:), belül eper és kölespuding, kívül rózsaszínű házi marcipán (rózsaszín a belekevert finom friss céklalétől lett) és így teljes volt a boldogság. Egészen este hétig örültem, hogy a legboldogabb, legszebb szülinapját ünnepeljük a legnagyobb lányunknak, semmi kapkodás, semmi idegeskedés, de akkor aztán mindannyian fáradtak voltak és volt sírás is, kicsi veszekedés, amikor hazaindultunk a Schönbrunnból, de a vacsora végére megint béke volt és boldogság.
Délután a gyerekmúzeumba szerettünk volna menni, de az interneten nézve kiderült, hogy együtt nem mehetünk. Vicces, de vannak iskolás kor alattiaknak külön és iskolásoknak külön kiállítások, programok, közös halmaz nincs, így a nem túl jó időre való tekintettel a Schönbunn mellett döntöttünk, jól, mert nagyon klassz új dolgok épültek (én már régen voltam ott). Pl. egy függőhídon is le lehet menni a bejárattól az állatokig, hogy a lombok között sétálhassunk, nézhessük a madarakat, azonkívül új ház a 3 orángutánnak és egy rész, ahol háziállatokat lehet megnézni, a nyulakat pl. eképpen:

Mindent megkapott, amit szeretett volna, tőlünk is és Frau W.-től is (erről majd írok külön, mert érdemes). Ami számomra a legnagyobb meglepetés és legmelengetőbb érzés volt, hogy egymástól függetlenül a barátnői is készítettek neki ajándékot az osztályból. Ez nagyon jól esett neki is, nekem is, sőt, C-nek még az anyukája is írt neki néhány sort a családjuk nevében.
Aztán még a szomszédok is felköszöntötték. Jó helyen van, na. Nagyon jó ezt érezni.

6 megjegyzés:

enikő írta...

Hát legyen neki boldog élete!

Ezekre az élményekre felnőttként is emlékezni fog és majd hálás lesz értük.
:)

penzesbea írta...

Csodaszep szulinap, gyonyoru fotok :)Ugye milyen gyorsan telnek az evek?

antalandi írta...

Ágnes! Ismét micsoda szép születésnap. Nagyon boldog ünnepelt, gyönyörű torta (gratula), sok-sok jó élmény. Büszék lehettek a lányaitokra, de azt hiszem ők is nagyon büszék lehetnek a szüleikre:-) Andi

nyagi írta...

köszönjük:)

panka írta...

Isten éltesse Borit! Nagyon nagylány!

Nagyon szeretem, ahogy ünneplitek a születésnapokat, követendő példaként áll előttem. :-) Hogy élményt is adtok, és mind együtt vagytok, és az összes apró szép részlet, tökéletes szerintem.

Indianyó írta...

egy nagy ölelés tőlem is Borinak! örülök, hgoy sikerült megírni a mesét, ahogy szeretted volna. Vegül nem tudtam volna sehogyse segíteni sajnos, mert az angol szöveget nem sikerült visszaszereznem azóta se. De sebaj, így az igazi, a teljesen saját ajándék :-)