csütörtök, június 11, 2009

Megkértem Pannát, hogy figyeljen Julira, amíg befejezem az ebédet és egyszer csak boldogan szaladt ki hozzám a szobából:
- Anya, Juli hétlábon áll!
- Hogyan???
kicsit zavarba jött és azt mondta: Gyere, nézd meg, milyen ügyes!
Persze, nekem rögtön leesett: négykézláb, csak annak sincs sok értelme, annyi maradt meg benne, hogy sok láb, nem kettő...
Igen, Julinka ezzel szórakoztat minket mostanában, négykézlábra áll, hintázik és próbál mászni - kúszva már kisebb távok sikerülnek is neki, forgással pedig nagyon jól tud irányt és helyet is változtatni - valahogyan mindig eléri, amit szeretne.

Az első fogának a teteje végre áttörte az ínyét. A mi fantasztikusan jól alvó kisbabánk másfél-két hete annyit szenved a fogától, hogy csak na (azt hiszem, nekünk nem jött be ez a borostyánlánc, legfeljebb annyiban, hogy Julika szívesen rágcsálja:). Napközben semmi baja, mert csak rág és rág, bármit, pl. nyers répát nagyon szívesen, de minden éjjel felébred, sír, szoptatom, néha egyszer, néha négyszer-ötször és ilyenkor még jobban tudom értékelni az elmúlt fél évet...

Enni egyszer szokott répát vagy almát, nagyon szívesen, boldogan eszik, kifejezetten örül, ha meglátja az ebédet, azonnal nyitja a száját, mondjuk, 3-4 kanálnál nem kér többet (van, hogy annyit sem), de nem is várom el tőle, egyelőre nem szeretnék egyetlen szoptatást sem kiváltani almával, répával, mindig csak a dél körüli szoptatás után valamivel szoktam megkínálni, lehetőleg akkor, amikor mi is ebédelünk.
Hát ilyen nagylány. Hihetetlen, de a jövő héten hét hónapos lesz...

3 megjegyzés:

enikő írta...

Ez a hétlábon állás nagyon kedves, jól megmosolyogtam a Pankádat. :)

Névtelen írta...

Nem lehetne homeopátiával segíteni a fogzáson?
ancsa

futballistafeleség írta...

Ági, próbáljátok meg az Osanitot (homeos cucc, Ausztriából hozattuk mi is), csodát tesz!
orsi