hétfő, június 08, 2009

Két hete megkérdeztem a főbérlőnktől, aki családi napközit működtet, hogy amikor délelőttönként lemennek az udvarra, Panka velük tarthat-e, mert érthető módon sóvárogva nézi a gyerekeket. Azt mondta, persze, mehet bármikor, arra a kérdésemre, hogy mennyibe kerül egy óra "ovi", az volt a válasz, hogy semmibe, de végül én nagyon kínosnak éreztem volna ezt a helyzetet, ezért egy nagyon kedvező órabérben megállapodtunk és abban maradtunk, hogy megy, amikor megy, csak az a lényeg, hogy 12-kor jöjjön, amikor a többiek, hogy ne borítsa fel a napirendet és persze, mindegy, melyik napokon viszem, mehet egyszer is és ötször is hetente, teljes szabadságot kaptam tőle, de Pannátől nem, ő minden nap szeretne menni:).

Miután ezt megbeszéltük, másnap délelőtt bekopogott a kisfia, hogy várják Pankát, azóta is minden reggel mondja, hogy megy Frau K.-hoz meg a gyerekekhez. Amikor felviszem, egyszerre kiabálnak mind, hogy Pánniiiiiii és ugranak egymás nyakába. Minden nap 1, maximum 2 órát játszik velük, de délben mindig közelharcot vívunk, eddig még egyszer sem akart hazajönni, még a goffri-ebéd sem bír elég húzóerővel...
Pénteken Frau K. a 6 pici gyerekkel ment a játszótérre, délután meg, amikor minden "ovis" hazament, lejött szólni, hogy elvinné a 3 lányt a Schönbrunnba (köztes időben az én három nagylányom a másik szomszéd nagylánnyal ment kutyát sétáltatni:). Elképesztően kedves nő, tele energiával. Dolgozott waldorf oviban, vett részt waldorf képzésben (de azért vannak érthetetlen dolgai: a héten 5-ből 3 nap ment el HINTÁT venni, mindig hozott haza legalább egyet. Most van 11 hinta, hintaszék, hintaágy a kertben. A gyerekeink persze élvezik, bár a favorit továbbra is a trambulin. Bori abban ugrókötelezik, Panna pedig leírhatatlanul édes, ahogy ugrándozik benne a többi kisgyerekkel délelőtt, mint 6 pici csipogó kisveréb.
Egyre többet beszél a gyerekekkel, bár az az érzésem, inkább csak hülyeségeket, de valahogy el kell kezdeni:).

A múlt héten voltam vele orvosnál hároméves státuszon. Mindent értett, amit kért tőle a doktornő (álljon lábujjhegyre, menjen ide-oda, öltözzön, vetkőzzön stb), kérdezte is, hogy mit írjon a könyvbe, egynyelvű vagy kétnyelvű:), de persze szerintem vicces már maga a kérdés is.
Egyébként kettesben mentünk, addig Juli itthon maradt a nagyokkal. Furcsa volt valahová nélküle menni, annyira hozzám nőtt, de nagyon jó, hogy rábízhatom a nővéreire, mert annyira rendes nagylányok, nagyon nagy szeretettel gondoskodnak mindig a kis Juliról.

7 megjegyzés:

mynona írta...

Nahát, én nem is emlékszem ilyenre a hároméves vizsgálatnál. Úgylátszik, itt is van különbség az orvosok között...

nyagi írta...

nagyon meglepődtem a vizsgálaton, mert le kellett vetkőznie egy szál bugyira és a szemén kvül mindent néztek.
A lúdtalpat, a testtartást (még egy kicsit lépcsőznie is kellett, 3 lépcsőfok, bent a szobában:), a vérnyomást, meg a rutinvizsgálatok: tüdő, torok és persze súly-, magasság- és fejkörfogatmérés. Meglepően alapos vizsgálat volt...

mynona írta...

Nahát...
Mi most megyünk a négyévesre, kíváncsi leszek.. Tavaly tényleg nem volt ilyen, csak a rutin. Meg egy kis ijesztegetés, hogy gluténérzékeny-gyanús (merthogy olyan vékony), de nem volt.

Zsuzska írta...

Szia! Zsuzska vagyok és Tagesmami, èrdekelne, hogy ez a baráti ár vajon mennyit jelent? Ha nem szeretnél itt válaszolni, kérlek, küldj egy emilt: zsuzsi@muehlmannx5.at címre. Nehogy félreérts, csak kiváncsiságból kérdezem - nálam is vannak pár órára bekukkantó gyerekek és mindig bizonytalankodom, mennyit lehet kérni tölük. Köszi!

mynona írta...

Voltunk négyéves státuszon, Ausztriában és Mo-n is. Lépcsőzni nem kellett, testtartás sem néztek egyiken sem, a magyaron néztek lúdtalpat, viszont az osztrákon szemvizsgálat volt. Na nem valami speciális, csak bevilágítós-követős.
A többi, amit írtál, volt, a magyar védőnéni még egy tesztet is töltetett ki - Velem :))) Mármint arról, hogy mit tud Domi...

Hogy van Juli? Elmúlt a köhögés?

nyagi írta...

Hát akkor ez orvosfüggő:) mert nálunk pont a szemét nem nézték. Azt hallottam egyébként, hogy most Magyarországon újfajta státuszvizsgálat van, alaposabb, mint eddig (ez a tesztes).

köszönöm a kérdést:), Juli teljesen jól van, bár még mindig nem tökéletes, nappal néha köhint egyet-egyet és néha egy picit folyik az orra, de tényleg alig, lehet, hogy már csak azért is veszem észre, mert nagyon figyelem:). Majd július elején viszem orvoshoz.
Te családostól szoktál Bécsben járni vagy csak dolgozni?

mynona írta...

Csak dolgozni. Jövök és megyek. Nem minden nap, egyszer-kétszer egy héten, átlagban. Ha családdal vagyok, akkor kirándulunk. :) Jó, hogy írtál a schönnbrunni állatkertről, azt hiszem, az lesz a következő.