szerda, május 27, 2009

Szonja egy elhullott nagy éjjeli pávaszemet talált az iskolaudvaron, a dobozt, amibe tette, ő maga készítette, na nem a lepkének, csak mert ez volt az iskolai feladat, valamit (nem tudom, mit) fognak beletenni és Frau B. odaadta neki, hogy legyen miben hazahoznia, amit talált, de a dobozt holnap vissza is viszi.
A nagy éjjeli pávaszem egyébként védett, eszmei értéke 10 000 Ft.A hétvégén az autópályán (?) fogott az autónk orra is egy lepkét, azt is leszedtünk még akkor és most odatettük a pávaszem mellé (azt ugyan nem tudnám megmondani, miért és meddig tartjuk a két lepke-tetemet, de gondolom, ilyen szép nagy lepkét nem gyakran nézegethetünk meg ilyen alaposan).

4 megjegyzés:

Lynne Chapman írta...

How beautiful its wings are!

cc írta...

Szia!
Fura kérdésem lenne.
Soma fiamnak bogár és lepke gyűjteményt csinálunk. Csak olyan állatkákat használunk amiket már nem élve találunk. Soha nem fogunk el és ölünk meg semmit. Így persze elég lassan haladunk. Van már egy szitakötőnk, két imátkozósáskánk, egy bogáncslepkénk és egy cserebogarunk. Mindegyik szépen eredeti állapotban kb. 15 cm keretben lakik.
Ha nincs még gazbája a lepkéteknek, akkor szívesen csinálnék neki is egyet a többi állatka mellé. Nagyon megtetszett a képe és persze ilyen szép nagy lepkét ilyen feltételekkel találni elég ritka.

nyagi írta...

Szia,
hát azt hiszem, egyelőre őrzik a lányok a kincset, de ha majd úgy gondolják, hogy nem szeretnék tovább őrizgetni, feltétlenül írok neked.
Természetesen a lányom is így talált rá az iskolaudvaron, sőt tegnap is találtunk két kis halott lepkét a földön...
Mondjuk, pávaszemet én még sosem láttam így ezelőtt.

cc írta...

Szia!
Köszi a gyors választ. Természetesen úgy gondoltam, ha már a lányok nem tartják izgalmasnak és esetleg kidobásra kerülne. Tanulmányozzák addig is. Gyönyörű lepke.