csütörtök, május 28, 2009

A hétvégén Szegeden voltunk, elvittük Julit ahhoz a nagyon-nagyon kedves homeopata doktornőhöz, aki már többször segített nekünk kisebb-nagyobb betegségeknél. Azért mentünk, mert gyakorlatilag folyamatosan köhög, ezenkívül semmi, őt nem is zavarja, minket már igen, mert elég régóta tart... Tudom, hogy semmi különösebb baja nincs, nem allergia vagy ilyesmi, csupán annyi, hogy amire egy enyhe betegség átmegy mindenkin, már kezdődik elölről és persze, ő a legfogékonyabb mindenre (amikor januárban a tüdőgyulladással kórházban voltunk, a konyhában volt "nagycsaládos" találkozó (:-), minden anyuka a harmadikként, negyedikként született tüdőgyulladásos gyerekével volt benn, a nagyobb testvérek pedig persze mindenütt iskolába jártak...). Nálunk a nagyok egyáltalán nem voltak betegek ebben a tanévben, legalábbis annyira, hogy itthon kelljen maradniuk, viszont ilyen-olyan kósza vírussal többször is meglepték a húgaikat. Juli sem volt most igazán beteg csak ez a ronda köhögése nem múlik.
Mindenesetre kapott 9 szem golyócskát, 3 napig 3 szem naponta, aztán majd meglátjuk.
A homeo-bogyók azt mutatták, hogy mégis érdemes elkezdeni a hozzátáplálást, mert hihetetlenül boldog a golyócskákkal, kifejezetten rágni próbálja és mindig várja a következőt:), nyitja a száját, pedig azt hittem, a nyelvével majd automatikusan ki fogja lökni a szilárd darabokat a szájából, de úgy látszik, ennek a reflexnek vége (erre az esetre javasolta volna a doktornő, hogy oldjuk fel vízben és úgy adjuk). Ezért kapott ma almát, de nem reszelve, csak szopogatni, rettentően örült neki, úgyhogy majd hétvégétől talán reszelek is, mert nagyon kell figyelnem, nehogy véletlenül letörjön egy nagyobb darab belőle.
Ja és ha lát valami apróságot, pl. ma kis, 1 cm2 anyagdarabkákat (km...) akkor nagyon koncentrálva két ujjával felszedegeti, azt hiszem, már ez is az evésre felkészülés jele.
Ülni ugyan még nem nagyon sokáig, de már gyönyörűen tud és ha valakibe belekapaszkodhat, máris húzza fel magát. Azontúl pedig egyre gyakrabban éhezik meg, legalábbis sokkal többet szopizik, mint eddig.
Ez mind a szilárd ételek kóstolgatásának idejét mutatja, annak nagyon örülök, hogy ilyenkor ismerkedik velük Juli, amikor hamarosan lesz egy halom friss, finom gyümölcs és zöldség.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olgát "rendben" találtátok? Anyagi folyományok? puszi:ancsa

nyagi írta...

Hihetetlenül tündér volt! Mintha tegnap találkoztunk volna utoljára...
a többit majd személyesen;)

antalandi írta...

Ági, nagyon jók ezek a képek. Milyen vidám és nyitott kis manó...Andi

nyagi írta...

Andi, köszi:) valóban nagyon édes kis manó, mostanában folyton rácsodálkozom, hogy már nem is olyan picibaba...

Renata írta...

Nagyon aranyos!! :))

nyagi írta...

Renáta, köszönöm:))