hétfő, április 20, 2009

A csend oka a tavaszi szünet. Magyarországon voltunk, mindenütt csak egy röpke villámlátogatásra, de ha egy hónapra utaztunk volna el, pont annyi mindent pakoltunk volna be, mint erre a pár napra... Aztán kipakolni, elpakolni, még mára sem állt helyre a rend és ma elkezdődött az iskola is. Szonja 36 muffint vitt reggel, még a szülinapjára, csak a szünet miatt megkésve. Egyébként csütörtök este későn értünk haza, Bori egyik barátnője telefonált péntek reggel, hogy menjen el hozzájuk Bori egész napra, aztán szombaton Szonja ment "buliba" egy barátnőjéhez, tegnap egy barátjához, így nem túl nyugisak a napjaink mostanában, folyton rohanunk valahová.
Aggódtam, hogy majd a nagyinál Juli nem fog jól aludni, mert számára idegen a hely, az ágy stb, de egy igazi kistündér, sosem ébredt fel reggel 7 előtt, ott is végig aludt minden éjjel!

A csajok számára a hétvége nagy szenzációja, hogy a főbérlők vettek egy trambulint az udvarba, amit a gyerekek nagyon élveznek, én nem örülök, mert ősszel csináltak egy kedves kis kertet a konyhaablakunk alá, a hintákhoz, szép virágokkal, eperrel, most pedig betemették a trambulin miatt... A nagyok nagyon okosak, mert figyelnek a két kicsire, Annabellára és Pankára, akik általában csak akkor mennek be ugrálni, ha a nagyok kijönnek.

Ebben a hónapban ezek a kézimunkák készültek: egy baba, akiről rengeteg kép van a műhelyben, egy krétatartó és Szonja egyszarvúja. Most csütörtökre halas tavat készítek Panka szülinapjára, majd teszek arról is képet, ha elkészül és éppen egy kötött manóval próbálkozom, remélem, lesz időm hamarosan be is fejezni...Csütörtök este lesz az iskolában egy előadás, amire szeretném, ha vagy Ali vagy én el tudnánk menni, egy antropozófus fogorvos tartja, aki szombaton megnézi Borika fogait. Nagyon kiváncsi vagyok rá. Szombaton egyébként tavaszünnep lesz az iskolában és Szonjával megyek még furulyatartót is nemezelni. (azt hiszem, a hétvégénk megint nem a boldog semmittevésről fog szólni:).

1 megjegyzés:

mamazon mama írta...

Szia! Ezt az anyagot már én is kiszúrtam: http://blog.mamazon.hu/2008/09/ovis-tornazsk.html
bár ha jól tudom, a Waldorf oviban nem kell zsák?