péntek, február 27, 2009

Bori a barátnőjétől kapott egy kifestő füzetet, amit Panka az előbb talált meg az asztalán. Idehozta és ezt mondta:
- Anya, kié ez a füzet? tudod? mondd, hogy igen, tudom, ez a te füzeted, Panka, nyugodtan kiszínezheted...
(:-)

8 megjegyzés:

enikő írta...

Ez édes! :D

idrah írta...

:-D

irisz írta...

nagyon jó!!
Egyre több hasonlóságot érzek Pankával gondolkodásmódban, én is szeretem, amikor azt válaszolják, amit hallani szeretnék és persze a csokoládét sem vettem meg :)

minden Panka idézetre kíváncsiak vagyunk!!!! :)

nyagi írta...

Panka egyébként ezt nem viccből, hanem igen komoly arccal mond ilyeneket....
Írisz, már elkezdtem egy dokumentumot pár hete, hogy ne írjak naponta 10*2 mondatnyi posztot Pankáról. Azért ilyen vicces, mert egyrészt jó a humora:), másrészt nagyon őszinte, harmadrészt pedig az volt, hogy Borinál még büszkén ájuldoztunk, egy hasonlóan mély gondolat kapcsán, hogy hű, milyen okos. Szonjánál úgy gondoltuk, hogy jaj, de édes, biztos a nővérétől tanulta, Pankán már csak simán kacag az egész család. és mellé még az a helyes kis beszédhiba;)...

irisz írta...

vevő vagyok egy Panka összesre, én nagyon szeretem ezeket a komoly dolgokat ettől a korosztálytól, és igen, az a durva, hogy nagyon érezhető, h. mennyire okos. Minden kisgyerek mond írtó aranyos dolgokat, de az okos kisgyerekek a legszórakoztatóbbak.

Rózsa írta...

Mindenképp készíts el a Panka összest! Mert csak arra emlékszik biztosan az ember amit leírt. Vagy csak én vagyok szenilis? Mi ugyanis először azt hittük, hogy az ilyen vicces mondásokra mindig emlékezni fogunk. Akkor kezdem egy füzetbe gyűjteni, amikor a sokadikról csak ennyi jutott eszembe: -Mit is mondott Kristóf? És olyan jókat mosolygok amikor a kezembe kerül a "Kristóf mondta" vagy az "Endi mondta füzet.

irisz írta...

szerintem amellett, hogy nagyon viccesek, rengeteget lehet tanulni ezekből- van bennük valamiféle "ősbölcsesség" :))), és valami iszonyat őszinte és romlatlan humor.

panka írta...

Szerintem a legjobb az, hogy ezeket komolyan mondja, tehát nem direkt "jópofáskodik", hanem ahogy írod, teljesen őszintén mond ilyen jókat.

Az "első gyereknél ájuldozunk" szindrómán jót mosolyogtam, ez van most nálunk. És épp ma este gondolkodtam el rajta, hogy vajon mikor Janka fog majd ilyen aranyosakat mondani és csinálni, mint Bori, akkor azt fogjuk-e még értékelni, vagy addigra megszokjuk, hogy jófejek a gyerekeink, és kész? :-D