csütörtök, január 01, 2009

Panka sajnos rosszul kezdte az évet, még a múltkori vírus maradéka, vagy már egy újabb, mindenesetre láz + köhögés. A mai napot gyakorlatilag végigaludta, átlag 39 fokos lázzal, amit nem próbáltunk gyógyszerrel csökkenteni (bár biztos, ami biztos, Ali vett lázcsillapítót a gyógyszertárban, mert tegnapelőtt 39,3-mal ébredt, méghozzá úgy, hogy az előző napokban még csak nem is köhögött és az orra sem folyt). Egyszer adtunk neki belladonnát.
Juli januárra virradóra átaludta az éjszakát, és már betöltötte a 4 kilót - igen, tudom, sokan ennyivel születnek, de ő szerencsére nem:).
A nagyok most először ébren voltak éjfélkor, bár eredetileg nem akartuk engedni, ők egyszerűen annyira felpörögtek a sok petárdahangtól, tűzijáték-fénytől, hogy nem tudtak elaludni. Először Szonja felköltözött Borihoz az emeletes ágy tetejére, hogy jól lássanak az ablakból, aztán már lemásztak és csak "gyönyörködtek":). Olyan, mintha Bécsben mindenkinek lenne tűzijátéka és még belegondolni is szörnyű, hogy mennyit durrogtatnak el, de persze, ez nem furcsa, hiszen még az élelmiszerboltban, ahová bevásárolni járunk, is lehet ilyenkor venni.

Nem tudom, jövőre hol kezdjük az évet, reméljük, hogy Bécsben, mindannyian szeretnénk még itt maradni...

4 megjegyzés:

Tímea írta...

Kedves Ági! Jobbulást kívánunk Pankának és sajnos most csak így virtuálisan sok boldogságot és (legalább) még egy ugyanilyen szép évet kívánunk Nektek ott a "messzi" Bécsben! (az idén nem készültek el a képeslapjaink, most így alakult) Szeretettel: Tímea

Rózsa írta...

A szilveszter midig csupa izgalom nálunk, és már második alkalommal voltak éjfélkor ébren a fiúk. Imádják a kölyökpezsgőt, és ha éjfél után kimegyünk az utcára mindenfelé tüzijátékot lehet látni (itt is).
remélem Panka vírusa amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan múlt el. Jó egészséget és sok-sok átaludt éjszakát kívánunk nektek az új évben! Rózsa

Névtelen írta...

Ismeritek ti azt a könyvet, miszerint: Goebel- A nagy gyermek-kalauz ? Antropozófus gyerekorvos házaspár remek könyve, eszméletlenül hasznos tanácsokkal. Én pl. mióta olvastam, azóta szeretem a lázat, és egyáltalán nem rémiszt meg. Ennyi poronty mellett igen fontos olvasmány volna.
Gyógyulást, szép napokat! ancsa

Kató írta...

Első gyerekes, teljesen tapasztalatlan kismamaként megkérdeztem az akkor 78 éves gyerekorvosunktól, hogy meddig nem kell csillapítani a kisbaba lázát? A válasz: "ameddig az anyuka kibírja!" Nekem meg elég jó a tűrőképességem, úgyhogy a lázzal járó betegségek rövid lefolyásúak nálunk...