csütörtök, január 15, 2009

Emlékeztek rá, hogy októberben elvesztettem a pénztárcámat? Amíg a kórházban voltam, a múlt héten kaptam egy levelet, hogy menjek be az irataimért a "talált tárgyak osztályára". Az a furcsa, hogy eltelt több, mint két hónap (közben vajon hol voltak?) és nem úgy történt, hogy valaki kivette a pénzt, leadta a tárcát az iratokkal, hanem leadta az iratokat (még a lényegtelenebbeket is, mint pl. a szegedi fogorvos névjegykártyáját vagy a csajok lejárt schönbrunni éves bérletét, ami az egyetlen arra utaló jel, hogy lehet valami közünk Bécshez, de persze cím azon sincs és ezentúl erről semmi nem árulkodott).
A papírok mind tiszták, rendben vannak, biztos, hogy nem hánykódtak egy fél napot sem az utcán.

A pénztárcámat és a pénzemet nem kaptam vissza, de örülök, hogy megvannak a papírjaim mert mondanom sem kell, a két hónap nem volt elég nekem arra, hogy csináltassak új jogosítványt vagy lakcímigazolót, vagy bármit... Milyen jó, hogy legalább ezekre nem költöttem:) most aztán tudok majd újra autót vezetni.
Kár, hogy nem fogom megtudni, mi történt. Elejtettem, kiesett vagy kivették? Mikor, ki és hol adhatta le? Övé lett-e a pénz, vagy ő csak így talált rá? Ez már nem derül ki soha...

6 megjegyzés:

mynona írta...

Szia:)
Régóta olvasgatlak titokban. Nagyon szépek a gyerekeid, és a babáid.
Egy kérdésre talán tudom a választ. "hol adhatták le?"
Bécsben a legegyszerűbb módja a talált iratok vagy "kiürült" pénztárcák leadásának, hogy bedobják a postaládába. Aztán a posta vagy rögtön címre szállítja jobb esetben, vagy a talált tárgyak osztályára. :)

Hargitaiék írta...

Inkább az az érdekes, hogyan derítették ki a címet.

Névtelen írta...

Sziasztok! Ennyivel nem lehetnek értelmesebbek az osztrákok, dekomolyan! Ez a megoldás annyira logikus és egyszerű! Gondolom, Bécsben nem veszik nyoma azoknak a küldeményeknek, amiben CD vagy más "értékesebbnek tűnő" küldemény van. Mert nálunk egy talált személyi komoly érték ugye-hitelt lehet vele felvenni stb (ha éppen nincs kéznél hajléktalan kevés pénzért vagy fnyegetésért). Minden jó, ha vége jó, persze én is sajnálom a pénzt, de ezeket az iratokat újra elintézni anyagilag is nagy csapás lett volna, ht még időben mit jelentene.
Puszik Foltán Gyöngyi

Ali írta...

Megtalálni úgy találnak meg, hogy be vagyunk jelentkezve a 12. kerületi önkormányzatra. A talált tárgyak osztálya és az a hely ahol bejelentkezel egy és ugyanaz a szoba.
Amúgy egy kollégámnak is elvesztek így az iratai és meg is kerültek, de közben elkapta az ellenőr a buszon. Viszont mivel éves bérlete volt, az ellenőr beírta a kis kézi számítósgépébe a nevét, látta, hogy tényleg van neki valahol olyan, és további jó utat kívánt neki...
De ilyenekkel nem akarok másokat hergelni:-)

Hargitaiék írta...

Ez nem hergelés, hanem követendő minták bemutatása. ezért küldenék mindenkit külföldre legalább egy évre, hogy tanuljon belőle. Persze nyilván lennének reménytelen esetek, mint pl. akik élhetetlennek gondolták a magyarokat, mert hogy a villamos tele van izzókkal, és csak a kezüket kéne kinyújtani, hogy ellopják de még erre is lusták

nyagi írta...

ha jól tudom, Bécsben vannak minden kerületben olyan postaláda-szerű boxok, ahová bedobhatsz mindent, amit találsz (és befér:). A többi már az ő dolguk - vagyis még csak be sem kell fáradnod egy központi irodába.