vasárnap, december 28, 2008

Egy kis kiegészítés az utolsó bejegyzéshez.
Bori kapott Karácsonyra egy vekkert. Már régóta szeretett volna, azóta mindig csörög, hogy mikor kell reggelizni, ebédelni, meddig kell játszani, stb. Szonja egyik este mondta, hogy ő is szeretne egy csörgőórát, hiába ajánlotta fel neki Bori, hogy reggel majd ő nyomhatja le, ez természetesen nem ugyanaz, nem elég. Ali kedvesen még azt is megjegyezte, hogy kaphat ugyan egyet ő is, de nem is ismeri még jól az órát, így teljesen felesleges. Na, ezután jött a sírás. Pedig ez aztán Szonjára egyáltalán nem jellemző. nem is értettük, igaz, hogy késő volt és láttuk rajta, hogy nagyon álmos, de azért ez nem elég ok ekkora szomorúságra. Már a homlokát nézegettem, hogy lázas-e, mert annyira nem értettem, hogy miért sír ilyen keservesen. Elmondtuk neki, hogy közte és Bori közt 2 év van és normális, hogy Bori már jobban ismeri az órát, már tud kötni, stb és persze, nem is lenne jó, ha két év alatt egy gyerek semmi újat nem tanulna. Mondtuk, hogy próbálja csak összehasonlítani Julit Pankával. na, ezen jót nevetett és reggel már boldogan mászott fel az emeletes ágyra Borihoz, hogy lenyomja a vekkert.
Igen, a kis korkülönbség néha nagyon rossz:), hiszen Szonja érthető módon nem igazán érzi magát kisebbnek Borinál. Annak nagyon örülök, hogy legalább már nem középső gyerek.

Tegnap reggel jött Klara, elhívta a nagyokat kutyát sétáltatni. Panka nem mehetett, mert hideg volt, ő lassan megy stb. Emiatt persze keservesen sírt, nem értette meg, hogy miért nem mehet a nővéreivel, hiszen ő nem is kicsi. Julihoz képest pl. kifejezetten nagynak számít.
Bizony, a nagy korkülönbség is néha nagyon rossz tud lenni:).
Mindenesetre az biztos, hogy ha veszekedés van, a két nagy egymással sokkal jobban veszekszik, mint a kicsi Pankával, vele sokkal-sokkal elnézőbbek (meglepően sokkal), vagyis neki azért mégis nagyon jó dolga van, még ha nem is mehet kutyát sétáltatni.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Minden jól van, és minden kicsit nem a legjobb ezen a világon, nem? Kicsi lány van a pocakban, képzeljétek! Hiába írok a postafiókodba, nem olvasod? Nem szemrehányás, nem gondolom, hogy van á mód órákat gép előtt lenni! Gyönyörűek az összes lányok, ezt nem lehet elégszer elmondani! Szépséged, ragyogó Új Esztendőt nektek! ancsa é stb.