péntek, szeptember 05, 2008

Nagy nap volt a csütörtök Szonja számára: megkapta élete első NAGY iskolás füzetét, megkapta az első (kék színű) viaszkrétáját és az első igazi házi feladatot is: a füzet elejére kellett rajzolni, amihez itthoni színes viaszkrétákat is használhattak. Tengert rajzolt halakkal, madarakat, napot és egy kis hajót, amiben egy hosszú hajú lány barna fürtjeit fújta a szél.
Ennél tökéletesebb idill nincs is: ebéd után Panka aludt, a nagyok szép csendben ültek az asztaluknál, belemerülve a házi feladatukba és én horgoltam egy készülő baba haját:)).
Szonja ezenkívül tegnap kapta meg élete első 20 colos (?) biciklijét is, amit az ebay-en találtunk macskaszemekkel, első-hátsó világítással, (szerintem teljesen felesleges 12 sebességváltóval), csomagtartóval, gyönyörű állapotban, tőlünk egy-két utcasaroknyira (Ali ment el érte és a volt tulajdonosnak, egy kislánynak kellett fizetnie, aki valószínűleg így gyűjt az eggyel nagyobb, új biciklijére:).
Tegnap volt még az első oroszórája is, hazahozta az első táskapostát, benne egy kedves képpel, amint épp belép a virágkapun és ezzel szimbolikusan az iskola életébe. nekem fel sem tűnt, hogy valahol valaki fényképezte a "kulisszák mögül" az elsősöket...
Na, hát ennyi minden történt tegnap Szonjával és ennek ellenére ma reggel ő volt a legfürgébb, gyorsan kipattant az ágyból, szólt, hogy csomagoljak gyümölcsöket, mert ma gyümölcssalátát csinálnak az iskolában.

1 megjegyzés:

irisz írta...

Mjd felteszed ezt az idilli képet, amit Szonja készített? Szívesen megnézném, mert biztos nagyon szép! :)