kedd, június 10, 2008

Tegnap délután tulipánokat nemezeltek a lányok, amiket rávarrtunk egy-egy hajgumira. Eddig is volt nekik ilyen szép hajbavalójuk, de azt nem ők készítették, hanem a szegedi waldorf iskolában vettük két éve egy adventi bazáron.
A tulipán készítése nagyon egyszerű: egy üveggolyót kell körbetekerni a gyapjúval, ők most több színt is használtak, de egyből is nagyon szép. Keményre kell nemezelni, mint egy kislabdát, majd egy bicskával vágni rajta egy keresztet, kinyomni belőle az üveggolyót, a helyére pedig egy ici-pici labdácskát nemezelni.
Szonja:
Bori:
Panna először határozottam állította, hogy nem kér tulipánt, labdát szeretne, ő azt nemezelt (segítséggel;), majd hozta, hogy vágjam fel az övét is... Bori igazán rendes volt, mert neki is csinált egy tulipánt, hogy legyen mit felvágni, de azt nem varrtuk rá hajgumira, majd ha neki is szép hosszú haja lesz...

7 megjegyzés:

idrah írta...

Annyira gyönyörű, dús hajuk van a lányoknak!!!! :-O A tulipánok nagyon tetszenek, köszi, hogy leírtad a készítését, mi is kipróbáljuk. Gondolom hétvégén a nagy tulipánok is így készültek... azok közepébe mit raktatok??

nyagi írta...

Idrah, azokban is golyó van, de gondolom, gesztenyét, bármit lehet beletenni (az üveggolyó jó, mert kemény, ami fontos a vágásnál).

malyvacsiga írta...

Mi olyat szoktunk, hogy pingponglabda van benne, amikor felvágjuk, még tovább nemezeljük belülről is, mert jó üreges, mint az igazi tulipán, és nemezelünk egy szárat, amit ea tulipán alján vágott pici résen bebújtatunk, kötünk rá egy csomót, és akkor mintegy bibéje is van neki.
És ezt lehet párban, és akkor lófarkat körültekerni vele, vagy nyakban lógatni, akármi.

Nagyön ügyesek a lányok (nem csak szépek)!

Indianyó írta...

Én az enyémet egy nagy hosszúkás dióra nemezeltem, mert az volt épp kéznél :-)))

nyagi írta...

A dió és annak,aki használ, a golyós dezodor golyója épp eszembe jutott, de a pingponglabda nem, pedig elég kézenfekvő (mentségemre legyen mondva, hogy pingponglabdát kb 20 éve nem is láttam:))

kat írta...

de gyönyörűek, mi is kipróbáljuk!

Kata írta...

Juj, nagyon szépek! Most szervezem az ovis anyukáinknak a varrókört, az egyik óvónők fogja vezetni, tuti ezt is fekvesszük a "tananyagba"-)
És ténylgeg nagyon ügyesek a lányok!!!!