szombat, június 07, 2008

Sok képet fogok feltenni a mai napról, mert nem tudok válogatni meg különben is, minek, amikor olyan jó napunk volt.
Alinak szólt egy magyar ismerőse az intézetben, hogy Mecséren népzenei fesztivál lesz, ő maga is zenél, menjünk, ha van kedvünk (ott úgy éreztük, ő a fesztivál fő szervezője, mindenkitől azt hallottuk, hogy "T. hívott", sőt az utcán szóba elgyedett velünk egy néni, aki arról "panaszkodott", hogy ő ma bébiszitter, mert T. rábeszélte, hogy fogadjon szállóvendégeket, akik csak jönnek-mennek egész nap, be sem zárhatja a kaput, persze nekünk nem úgy tűnt, mintha zavarná ez a nyüzsgés, sőt:). A fesztivállátogatók fele szerintem osztrák vagy Ausztriában élő magyar volt.
Egy nagyon kicsi tisztás körül volt néhány sátor, 3 helyen kézműves foglalkozások gyerekeknek, a többiben házi réteseket, palacsintákat, süteményeket kínáltak (na, azt bánom, hogy a réteseket nem fényképeztem le: úgy tekeredtek a tepsiben, mint a kígyó és persze nagyon finomak is voltak, 2 db/150 Ft-ért). Mellesleg ez úgy működött, hogy a falu lakói készítették szeretettel és ingyen a finomságokat, nem nyert rajta senki semmit. Több helyen pedig bográcsban készült mindenféle igazi magyar ebéd. A palacsintasütő néni Alinak mutogatta a házi tojás gyönyörű sárgáját és büszkén mesélte, hogy a baracklekvárt, amit beletesz, szintén ő főzte be (Szonja mesélte, hogy apa vett házi lekváros házi palacsintát és hozzá házi kávét:)).
Mecsér egyébként a Szigetköz és a Hanság találkozásánál, a Mosoni-Duna partján fekszik, Mosonmagyaróvár és Győr között félúton.
Akkor a képek. Bori nem nagyon szerepel rajtuk, mert ő egész álló nap csak nemezelt (és sajnálta, hogy haza kellet jönnünk:))
Népzene hallgatás reggeli közben, közvetlenül érkezés után:
Itt kezdtük nemezelni a gyönyörű tulipánokat: Itt pedig az eredmény (a pici babák még a tulipánok előtt készültek és az a jó bennük, hogy nem használtunk hozzá ragasztót):

2 megjegyzés:

Indianyó, vikofulop kukac yahoo pont c o m írta...

Ó be szép képek, be szép lányok, be szép tulipánok! Legközelebb - csak halkan hihi - súgd meg, ha T. szervez effélét :-)))

idrah írta...

Látszik a fotókon, hogy nagyon szép napotok volt... :-)
A készített tulipánok és a babák gyönyörűek!!!!! :-O
És igazán irigykedem, hogy közel vagytok Mo-hoz, és bármikor átugorhattok...