kedd, június 03, 2008

Most, hogy itt jégeső van, eszembe jutott, hogy felteszek néhány fényképet a tegnapelőtti hőségről. Vasárnap reggel a Schönbrunn állatkertjében voltunk (mert közel és ingyen van:), ez utóbbi az olcsó éves bérletünk miatt). A tavalyi nagy csúszdát kicserélték egy nagyon klassz mászóka-féleségre. Fent madárfészkek, lent földalatti járatok, a csajok nagyon élvezték.

A föld alatt...séta a parkban:Délután Ali elvitte a csajokat a vizes játszótérre is, sőt még a két szomszéd fiút is bevállalta!A szomszéd nagyfiú homokpakolása:)

8 megjegyzés:

Kata írta...

Sziasztok, nagyon klassz az állatkert, még áprilisban mi is elmentünk, igaz ezt a játszóteret nem találtuk meg, de így is nagy élmény volt, főleg a jegesmedve-babák. Most meg pici pandák vannak, ha jólhallottam.

nyagi írta...

Kata, ha legközelebb jöttök, szóljál!! Egy kispanda van, elképesztően édes, még augusztusban született, szerintem ebben az évben lehetett először megnézni, csak a pandáknak nagyon jó helyük van, remekül el tudnak bújni, ha ahhoz van kedvük:)
A játszótér nagyon el van dugva egyébként és nagyon szép a többi része is, van sok kicsiknek való játék is...

idrah írta...

Húúú, már olyan régen készülünk beugrani Bécsbe valamelyik hazautunk során... most igazán megjött a kedvem!!!!! Az állatkertet biztos nagyon élveznék a gyerekek, meg Ákos rágja a fülemet egy kiállítás miatt, ami szeptember végéig még Bécsben van, és őt nagyon érdekli :-).

nyagi írta...

Idrah, ha erre jártok, akkor te is szólj:)) egyébként nem szoktatok útközben megpihenni? A mi gyerekeinknek ez a Bécs-Szeged távolság még belefér, de ennél több nem menne egyhuzamban. Az állatkertbe mi tavaly nyáron sokszor sétáltunk el a csajokkal, igazán nincs messze és szívesen találkozunk sorstársakkal:)
Milyen kiállítás érdekli a fiadat?:D

Névtelen írta...

Húúú ez a játszótér teljes születés megélés! Csatornák a föld méhében, fent a fészek, a család, ez csodálatos! Valami ügyes -esetleg antropozófus?- gyerekpszichológus is közreműködött? Sáriék most e célból mennek az osztálykiránduláson barlangba. Persze nem olyan besétálok-kisétálok helyre, hanem igazi "csúszómászósba". Oktatgattam, mit tegyen pánik helyett, ha esetleg, de elég bátornak látszott, pedig milyen kis nyafka. Úgy látszik a születés nem rémíti. Nem csoda...
Szegeden egy ilyen játszótérnek a legtávolabbi kistestvére sincsen, még távolról hunyorítva sem. No, majd a Pilisben, ott építünk egyet!:-)puszi:ancsa

KAta írta...

Ősszel remélem, megyünk majd, nekem kell néha egy kis szippantás a másból és Bécs így gyerekekkel együtt is kellemes túra.
Az oviban egy család mesélt a gyerekemúzeumról, na oda azóta is nagyon vágynak a nagyok:-) Ti voltatok már?

idrah írta...

Ági!
Nekünk 8-9 óra az út hazáig (860 km), ha nincs sehol dugó, az időjárás is engedi, és persze ha dinamikusan vezetünk ;-). Általában nagyon korán hajnalban indulunk (3-4 között), így az út nagy részét átalusszák a gyerekek. Ha egyedül megyek velük, akkor nappal utazunk sok pihenővel...

A kiállítás, amit Ákos meg akar okvetlenül nézni: "Tutanhamon és a fáraók világa" Pontosan nem is tudom, de valami miatt vonzódik az egyiptomi világhoz (úgy rémlik egy National Geographic-cikk keltette fel az érdeklődését)...

Ha esetleg megállunk nyáron Bécsben, szólok mindenképp, és ha nektek is jó az időpont, megismerkedhetnénk személyesen is... ;-) :-).

nyagi írta...

Kata, még nem voltunk a gyerekmúzeumban, de nagyon készülünk (lassan egy éve, amióta itt lakunk:))). Egyszer biztos eljutunk... A hírek és a honlap alapján nagyon klasz lehet.