péntek, június 20, 2008

Közeledik a nyári napforduló, június 24-e, Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepe, onnantól rövidülnek majd a nappalok.
Az oviban ma volt ("előrehozott") Szent Iván napi tűzgyújtás, az ovisok természetesen nem ugrották át a tüzet, csak énekeltek és körbetáncolták.
Egy óvónő mesélt a napról, tűzről, Panka folyton kiabált közen, hogy "de Tante Inge mit mond?" így sikerült elérnie, hogy én sem értettem:).
(A kalapos kislány Szonja:))A héten egyébként Ali volt Szülői esten Szonja leendő osztályában, úgy néz ki, 27-en lesznek, 17-10 arányban a lányok javára. Egy fiatal, eredetileg német származású tanítónéni lesz az osztálytanító, az oroszt, az angolt és a hittant ugyanazok a tanárok tanítják majd, akik Borinak, az euritmiát és a kézimunkát viszont nem. Mesélte Ali, hogy sok a második generációs gyerek (már a szülők is ide jártak, a waldorf iskolába), persze most is vannak, az oviban is, iskolában is többen (Szonja egyik barátnőjéért mindig a nagymamája jön délben, aki sok évvel ezelőtt a saját gyerekét hordta ugyanoda:). Az óvodában 2 párhuzamos csoport van, az ő csoportjukból összesen öten mennek waldorf iskolába.

Nincsenek megjegyzések: