hétfő, június 16, 2008

Borika nagyon boldogan ment ma iskolába a nagy kosár muffinjával. A születésnapokat azért szeretik különösképpen az iskolában a gyerekek, mert van egy manókról szóló mese, amit csak születésnapokon mesél az osztálytanító és legalábbis Bori mindig nagyon izgatottan várja a folytatást.
A szülinapos "3 segítőt" választ magának, az egyik meggyújtja a gyertyáját, a másik odaviszi az asztalára, ami ott ég, míg a többiek énekelnek neki, a harmadik pedig visszaviszi a gyertyát a helyére. Ez egy viszonylag hosszú szertartás a köszöntővel, énekkel, mesével, sütievéssel, nagyon klassz, hogy nem sajnálják rá az időt a tanárok.
Az osztálytanító ezt készítette Borinak ajándékba a születésnapjára:
Ez a pici manócska (akiről a mese szól) és a három kis kő volt benne.Tőlünk kapta a babát és egy távcsövet. A távcsövet Ali vette egy soproni kereskedőtől, de kalandosan jutott hozzá, mert egy bécsi raktárba (egy magyar biciklijavítóhoz) kellett érte elmennie:)

Rengeteg képet csináltam, ez az egy-kettő az, amin látszik talán valami, a többi használhatatlan (Juliról, a babáról készítettem délelőtt pár képet az udvaron, szabad ég alatt még jól működik a gép, azokat feltettem a műhelyre). Ebéd után kipróbáltuk a távcsövet, Bori kérésére a Schönbrunnba mentünk.
Szonja egy kis viaszmanót, viaszcicát csinált borinak és 20 centet is adott neki, mert azt találta valahol:), a kis viaszfigurákról nem lettek jók a képek, majd holnap megpróbálom megint... A papírhajókat Bori régebbi szülinapi babája, Palkó kapta ajándékba Szonja fiúbabájától, Samutól, hiszen természetesen neki is ma van a születésnapja:)
Szonját egyébként ma éjszaka meglátogatta a fogtündér, mert a hétvégén kipottyant a második tejfoga!

6 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Nagyon boldog szülinapot ennek a szép lánynak! Az ajándékok is nagyon szépek (a távcsövet nem nagyon látom, de az meg biztos klassz...)

Nálunk a suliban nincs ajándék, csak gyertya, ének, sütizés. A gyertyát hazahozhatják.

panka írta...

Boldog szülinapot kíván a nagylány Borinak egy kislány Bori! :-)
No meg az anyukája. :-)

Off, de muszáj elmesélnem: Borika 1 hete ad nekünk puszit, de csak nekünk a férjemmel, eddig másnak nem sikerült ezt kiérdemelnie. Kivéve... Hápi manót!!! :-)
Tegnapelőtt óta ő is részesül ebben a kegyben. Borka odamegy hozzá, szorosan megölelgeti, ad neki egy jó nyálas puszit, majd lefekteti. :-)

nyagi írta...

Szilvi,
köszi! a távcső tényleg klassz, tegnap néztünk vele madarakat:)

Panka,
köszönjük szépen, neked is és a pici Borikának is:D
Hápi manó... egészen meghatódtam. köszi, nagyon örülök neki!

Tímea írta...

Kedves Bori!
Mi is nagyon sok boldog születésnapot kívánunk! (Küldünk egy levelet is, mert a lányok rajzoltak neked, megpróbálom lefényképezni és elküldeni.)
Szeretettel:
Borcsa, Sára, Zsombor és szüleik

kat írta...

Isten éltessen Borika!

Gyönyörű lány, gyönyörű babával:)

nyagi írta...

Kat, Timi,
nagyon köszönjük!
Timi, a levelet most kaptuk meg, gyönyörű képek, Borcsa nagyon ügyes, hogy krétával ilyen szép pici mókusokat razol!