csütörtök, március 20, 2008

nagyon-nagyon szeretném tudni, hogy mi van azokkal a csomagokkal, amik "elvesznek" a postán! Két babát küldtem egy nagyon kedves ismerősömnek, aki húsvéti ajándéknak szánta a gyerekeinek. Évek óta, amióta csomagokat küldök, egyszer fordult elő, hogy egy manót a postás állítólag bedobott a postaládába, de csak állítólag (jó nagy postaláda lehetett:), akkor a postást jelölték meg felelősnek, megfizették az okozott kárt.
Most "eltűntek" a babák, felelős nincs, azt látják a rendszerben, hogy a soproni posta átvette őket, utána nyomuk veszett. Akkor most ki "játszik velük"???
(mellesleg majd 15 nap múlva lehet reklamálni, pár hét alatt megállapítják, hogy igen, jogos a felháborodás és fizetnek 7050 Ft-ot én pedig küldjem továbbra is a postán a babákat, más választásom nincs úgysem.)
Ez csak egy bosszúság a mai napra, a másik pedig az, hogy kértünk egy kapukulcsot az albérlőktől, akik nem lesznek otthon húsvétkor, hogy az udvarból elhozzunk egy-két tavaszi gyerekjátékot. A válaszlevél végén mellékesen visszaírták, hogy ne lepődjünk meg, ők elkezdtek teraszt építeni a selyemakác körül. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ha nem szóltunk volna a kulcs miatt, akkor is modták volna-e a teraszt (nem az első eset, hogy utólag tudunk meg valamit. Pl a varrószobában az egyik falra a gyerekek rajzoltak nekünk tündéreket és amikor egyszer Szőregen jártunk, közölték, hogy "ja, a rajzokat LECSISZOLTUK"!!! Sajnáltuk nagyon) ...

12 megjegyzés:

irisz írta...

a posta az katasztrófa, nekem a legutóbb egy pályázatra két vastag karton közt küldött képemet félbehajtották - amihez igen nagy erőfeszítés kellett - csak hogy beférjen a postaládába... :(

a további lehetőségekről pedig az ikeás reklamációkra érkező válasz jut eszembe: nagyon sajnáljuk, h. elégedetlen, reméljük ennek ellenére a jövőben is nálunk vásárol... hmmm, hát igen...

Nyerges Ágnes írta...

elkpesztő...
ikea: mi itt Bécsben reklamáltunk egy forgós fonott szék miatt, egymás után kétszer (olyan elvetemültek vagyunk, hogy még harmadszorra is ugyanarra cseréltük vissza, és ez épp jó:). A sajnálkozó szövegen túl mondjuk kaptunk háromfogásos ebédre szóló ebédjegyeket, amiből mi öten két különböző alkalommal is jól megebédeltünk. A posta viszont ennyi pénzzel nem kárpótol munkát, anyagköltséget, bosszúságot és utánajárást:(

idrah írta...

Szia Ági!

Micsoda bosszúság... :-(((( Neked a rengeteg ráfordított munkád, az anyagok, a másik félnek pedig a hiányérzet :-((((. Ha, a posta kártérít, az már akkor is csak "sovány" vigasz...

Itt No-ban elég jól működik a futárszolgálatos dolog (dhl, gls, dpd, hermes és társai), és még olcsóbb is, mint a posta. Nem tudom, otthon ők még nincsenek? Vagy drága nagyon? Biztos megbízhatóbb megoldás lenne, mint a posta. Nálunk mindig kézbe adják a csomagokat, de legrosszabb esetben is valamelyik szomszéddal vetetik át, én meg kapok egy cetlit a postaládába, hogy kinél találom meg a küldeményt.

Nyerges Ágnes írta...

Szia Idrah,
szoktam Németországból anyagot rendelni, mindig dpd-vel. Nagyon gyors, pontos. van, hogy én is veszem át a szomszédokét, van, hogy ők az enyémet, mindig kézbe adják a csomagot. A babaküldésnél azonban mindig a legolcsóbb megoldásra törekedtem (tény, hogy ez nem az én érdekem, hanem a vevő jár így sokkal-sokkal jobban és hogy őszinte legyek, nehezen is képzelem el, hogy elveszhet egy csomag), így, ha mi éppen nem megyünk Magyarországra, akkor pl. ha jön hozzánk valaki, őt kérjük meg, vagy most épp Ali nagymamájához vittük el múlt vasárnap Sopronba és ő adta fel.
na, szomorú, az biztos...

malyvacsiga írta...

Nem csak szomorú, felháborító. Az index-en olvastam egy sztorit, hogy valaki rákérdezett egy pólóküldő cégnél, hoyg Mo.-ra miért nem hajlandó küldeni. Mert a magyar posta nem megbízható. És akkor Ukrajnába miért küld? Mert az ukrán posta megbízható.
Puff neki.

Én eddig csak egyszer kellett, hogy postázzak, izgultam is rendesen. Mert tényleg, ha értékmegjelöléssel adom fel, az több, mint 1500 Ft. Nem feltétlenül akar a vevő ennyi pluszt fizetni....

A terasz meg döbbenetes. Ha összefúrkálja az albérlő a falat, az is bosszantó, na de ÉPITENI a tudtotok és meleegyezésetek nélkül?!

gyöngyi írta...

Szamomra teljesen felhaborito az alberlöitek viselkedes, es nem erdekel,ha ezt ök is olvassak esetleg. Egy teraszt meg csak-csak le lehet kesöbb bontani, az epites közben kinyiffadt növenyek helyett ujat telepiteni, NADE a gyerekeitek lecsiszolt rajzait sosem fogjatok visszakapni! nem talalok szavakat erre a magatartasra, de tenyleg.
A postaval kapcsolatban csak azon csodalkozom, hogy eddig nem ert "meglepetes". Szomoru, de CD-t sem lehet küldeni, eltünik. A Kundenbetreuungrol annyit, hogy cegtöl függ mit kapsz. Ahol en dolgozom, ott en nem lennek ügyfel. De lehet,hoyg csak kesnek a babak, nem?

Nyerges Ágnes írta...

Szilvi, a posta..... akkor örüljek, hogy eddig ilyen nem volt??
Jól sejtettem, hogy a terasz miatt nem csak én vagyok túl merev;) Egyébként rendben tartják a házat, de az ilyen lépéseket egyszerűen nem lehet megérteni. Ennél már csak az volt jobb, amikor vártunk valami fontos postabankos papírt és elküldtek ajánlva, sürgősséggel egy reklámot, amit a postaládába dobtak be, de mivel minden postaládába bedobták, még a nevünk sem szerepelt rajta! A következő hónapban megdöbbenve olvastuk a levelüket, hogy a postaköltséget levonták!!!!! az ((egyébként nagyon alacsony)) albérleti díjból. Úgy gondoltuk, hogy ha valaki ennyire furcsán látja a világot, nem kezdünk el vitatkozni vele.

Nyerges Ágnes írta...

Gyöngyi,
azt nem értem, mit csinál egy jólelkű postás 2 db rongybabával, amiről sejtheti a legelvetemültebb is, hogy egy kisgyerek biztosan várja őket.... Nem késnek, a postán percre pontosan megmondták, mikor vették át a csomagot. a többit sajnálják, sosem érkezett meg Budapestre.
A fal: azt hiszem, nagyon türelmesek vagyunk de ha nem fényképeztem volna le a gyerekek gyönyörű tündérkéit, azonnal kivágta volna nálam a biztosítékot, hogy képesek szó nélkül eltűntetni!!!!

Hargitaiék írta...

Az átalakítást biztos nem hagynám szó nélkül. Az a minimum, hogy a beleegyezéseteket kérik bármilyen maradandó változtatáshoz. Én a helyetekben ezt közölném velük, ha már maguktól nem tudják, hogy nem az övék a ház. vagy a visszaalakítás költségét ők állják, ha nektek nem tetszik, amit csináltak?

Nyerges Ágnes írta...

persze, mindent megbeszéltünk, ma reggel került pont az ügy végére: a selyemakácot nagyon kímélik, és mielőtt elmennek, visszafüvesítenek, ha kell. A teraszhoz nem betonoznak, hanem betonkockákból építik és arra tesznek valami fát, szóval nem visszafordíthatatlan... azt hiszem. remélem, a gyönyörű fa miatt.
A számlákat viszont pl olyan gondossággal kezelik, mint mi sosem tettük és ráadásul mindig rend van, mint nálunk sosem volt:)

Hargitaiék írta...

Az én fogalmaim szerint rend volt nálatok :)
A beleegyezést meg szerintem előre illik kérni, nem kész helyzet elé állítani benneteket.

gyöngyi írta...

Hargitaiekkal teljesen egyetertek! Örülök, hogy akkor a babak csak kesesben voltak -es hogy igy idöben megkapjak öket a gyerekek! :-)