kedd, március 11, 2008

Jövő nyárig maradhatunk, ez ma kiderült.
No, nem azért mert képes voltam ösztöndíjat szerezni magamnak, hanem mert a főnököm hajlandó még egy ideig itt fizetni nekem.
Ezt talán le sem írnám, ha nem éppen ma délben kaptam volna meg az FWF (osztrák ösztöndíj intézet) elutasító papírját. Az elutasítás nem rázott volna meg, ha nem csatolják hozzá a két független, külföldi szakértő bírálatát. Mindkettő teljesen pozitív. Az egyik kicsit alaposabbnak akar látszani, tesz néhány javaslatot, de abszolut támogató. A második viszont olyan szinten lelkes, hogy magamról meg másról sem írnék ennyi pozitívumot és az a hozzáfűznivalója, hogy "nagy benyomást tett rám a pályázat, semmit nem akarok hozzátenni".
Szóval két igen pozitív bírálattal lettem elutasítva.
Sajnos nem tudom szó szerint idézni, mert Heri (a főnököm) elvitte, az ő kedélyét is fölborzolta egy kicsit az ügy és azt mondta, utánanéz.

10 megjegyzés:

Lívi írta...

Akkor most ez nektek jó hír vagy nem? (mármint, hogy jövő nyárig maradtok)
Amúgy megkérdezhetem, hogy mivel foglakozol, Ali?

Ali írta...

Ez jó hír, sokkal jobb nem tud lenni, mert utána (2009) bezár ez a labor, mert a főnököm Párizsban (Evry) lett egy kutatóintézet igazgatója.
Tulajdonképpen nem megrázó, hogy nem kapok osztrák ösztöndíjat, bár többet keresnék, annak meg lehet akár örülni is, hogy nem Mo az egyetlen hely, ahol nem tisztán "teljesítmény" alapon bírálják el a dolgokat. Nyilván az elutasítás inkább az "osztrák tudományt cserbenhagyó" főnökömnek szól. Vagy ami még ennél is valószínűbb, hogy ez nem elutasítás, hanem nem nyerés, mert ahhoz az kell, hogy az aktuális főnököd épp helyzetben legyen.

Ali írta...

Mindenki maradni akart, még Ági is, aki franciatanárként frankomán, nem is akart idejönni.
De semmi negatív tapasztalatunk nem volt itt senkivel . A kutatókat jobban megfizetik, mint Európa más részein (talán Svájc jobb lehet), egy év az Ausztriában 14 hónap fizetés szempontjából, és minden (tejkenyérbenzin) olcsóbb, mint otthon.
ja, és biológus vagyok

Nyerges Ágnes írta...

Lívi:)
bíztunk benne, hogy maradhatunk még legalább egy évet, mert a csajok épp kezdenek jól belejönni a német nyelvbe, nem lett volna nagy öröm, ha szeptembertől mindkettőjüknek francia iskolába kellett volna járniuk (ez lett volna a másik lehetőség). Most ők is örülnek, Szonja azt mondta vacsora közben, hogy ő gimnáziumba is ide szeretne járni, erre mondta neki Bori, hogy az azért már túlzás lenne, mert akkor a férje is osztrák lenne. ilyen előrelátó:DD

Hargitaiék írta...

Végre valami (részben) jó hír! A főnököd tud esetleg tenni valamit (ha már így felpaprikázta a dolog)?

Tímea írta...

Sziasztok!
Jaj, de jó! Örülünk,hogy még maradhattok egy kicsit. Most már el merem küldeni egy régebbi levelemet, ami a múltkori Panka-akciónál azt hiszem elveszett.

Ali írta...

Nem hiszem, hogy tud, meg nem hiszem, hogy akar. Nem paprikázta föl csak azt mondta, hogy megkérdezi, hogy mi van a háttérben, rosszul fogalmaztam a "fölborzolta a kedélyét" azt jelentette, hogy röhögött, hogy ezt hogy lehet megcsinálni. De tenni nem tudna semmit, mert ez a pályázat már eleve csak másfél év volt (utána megszűnik a vendéglátó labor), mi meg tanévekben gondolkozunk. No, persze a CV-mben jól mutatna bármilyen megnyert ösztöndíj, de ha nem, hát nem.
Amúgy mi az, hogy végre, mi az, hogy részben. Mostanában csupa jó hírek vannak:-)
Csak emlékeztetnélek a magyar valóságra, hogy az szbk-ban az utolsó két-három évben három hónapos szerződéseim voltak és bár velem nem történt semmi rossz, de tudok olyat, akinek a sokadik ilyen szerződése után nem lett újabb és ilyenkor nem kapsz végkielégítést sem, természetesen.

Lívi írta...

Köszi a választ, Ali!
Amúgy én is arra gondoltam, hogy a lányok szempontjából talán jobb, ha még maradtok :-)

Rózsa írta...

Jaj de Jó! A lányok perfekt megtanulnak jövő nyárig németül. A beszámolókból meg egyébként is az derült ki, hogy szuer jó helyen vagytok (lakás, suli, Ali munkahelye). És valljuk be Bécs sokkal közelebb van a nagyikhoz, rokonokhoz, barátokhoz, mint Párizs. Pedig nekem úgy tűnik ott is el kell majd töltenetek 2 évet ahhoz, hogy a nehézségeken túljutva már csupa öröm legyen az élet :)
Egyébként előreláthatólag mennyi ideig lesztek majd Párizsba?

Ali írta...

Semmit nem tudunk Párizsról. Nem tudom hogy van ez, de kb. az a helyzet, hogy úgy kell venni ezt a Bécset, mintha itt találtam volna tavaly egy két éves ösztöndíjat. Ha ez lejár minden kezdődik előröl. Azaz, ha el tudom hitetni, hogy szükség van rám Párizsban (ami nem nagyon Párizs igazából, hanem Evry, ami mondjuk olyan lehet, mint Érd vagy pláne Gödöllő (csak ronda) ), akkor mehetünk oda, ha valakit meg tudok győzni arról, hogy itt vegyen föl a csoportjába, akkor maradhatunk itt. Elvileg lehetne pályázni más német nyelvű területekre is.
Az ösztöndíjak viszont gyakorlatilag mind olyanok, hogy csak akkor kapsz pénzt, ha valahonnan elmész, a legtöbb esetben egyszerűen nem is pályázhatsz arra, hogy abban az országban maradj, ahol vagy.
Mindenesetre, mint említettem följebb ez a több, mint egy év "biztos munkahely" már-már az ideális állapothoz közelít.